Mogelijk meer personen betrokken bij dood Omar Essalih (29)

Hoewel er inmiddels meerdere verdachten zijn aangehouden, vermoedt de politie dat er mogelijk nog één of twee personen betrokken zijn geweest bij de dood van Omar Essalih (29) in Amsterdam.

Het slachtoffer werd in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost, op de hoek van de Panamalaan en de Borneolaan. Omar Essalih, bijgenaamd ‘Centjes’, overleed ter plekke.

update
teaser-date

24-11-2020 20:35

Er kwam sinds de uitzending één tip binnen, dank! Meer informatie blijft welkom.

Bekenden van slachtoffer

De reeds aangehouden verdachten waren bekenden van het slachtoffer, onder wie de vermoedelijke schutter Ismail el B. 
Het lijkt erop dat Essalih voorafgaand aan het incident bij hen in een BMW heeft gezeten. Deze BMW is na het incident zo’n 100 meter verderop in brand gestoken.

Criminele klus

De politie onderzoekt het scenario dat Essalih bij hen is ingestapt om samen een criminele klus uit te voeren. Mogelijk is er toen iets mis gegaan of was het een manier om Essalih in de val te lokken. 

Vierde of vijfde persoon

Mogelijk zat er in de BMW nog een vierde of vijfde persoon. Hier moet in de kringen rond het slachtoffer en de verdachten over gesproken zijn. Heeft u hier iets over gehoord? U kunt ook uw informatie vertrouwelijk delen met het Team Nationale Inlichtingen.

Wie weet meer over de ontmoeting?

Beschikt u over informatie over het schietincident en/of over de mogelijke afspraak? Heeft u gezien we er die nacht rond 03.30 uur aan het Funenpark in de BMW zaten? Geef het alstublieft door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Wilt u Omar Essalih’s nabestaanden een bericht sturen, gebruik onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar