Mogelijk zelfde dadergroep achter ontvoering en overval

Een 19-jarige jongen werd in de nacht van 10 op 11 februari 2019 in Oss van zijn fiets getrokken en ontvoerd. De politie vermoedt dat dezelfde daders mogelijk ook een echtpaar in Uden hebben overvallen.

update
teaser-date

24-03-2020 21:20

Inmiddels zijn er vijf tips binnengekomen, maar helaas nog geen gouden. Heeft u informatie over de daders? Geef het door!

Het slachtoffer werd rond middernacht op de Asterstraat in Oss van zijn fiets getrokken en een kleine vrachtwagen in gesleurd. De daders doorzochten vervolgens zijn zakken, pakten zijn bankpas en telefoon af en eisten zijn pincode. Na enige tijd rondrijden, lieten ze hem vrij op de Philips de Goedestraat in Oss.

Het duurde voor mijn gevoel zo lang. Ik dacht: ik zit al ergens in Den Bosch of Eindhoven.”

Slachtoffer ontvoering Oss
De daders reden vermoedelijk in deze kleine vrachtwagen Preloader
De daders reden vermoedelijk in deze kleine vrachtwagen
De daders reden vermoedelijk in deze kleine vrachtwagen Preloader

Vrachtwagentje 

De daders reden die nacht waarschijnlijk rond in een klein vrachtwagentje. In de buurt van de Asterstraat is dit voertuig gefilmd. Herkent u het? Geef het alstublieft door. 

Woningoverval

Op basis van nieuwe informatie vermoedt de politie dat dezelfde daders ook verantwoordelijk zijn voor een overval op een echtpaar in Uden. Zondagavond 14 april 2019 werd rond 23.00 uur aangebeld bij hun woning aan de Rode Akker. Toen de man des huizes de deur opende, werd hij aangevallen door drie mannen met bivakmutsen.

Rode Akker in Uden Preloader
Rode Akker in Uden
Rode Akker in Uden Preloader

Spoor aan spullen

Het echtpaar verweerde zich tegen hun belagers. Ze gebruikten zelfs een schoenenrek om de mannen naar buiten te werken. Toen dat lukte, gingen de overvallers ervandoor in een donkere Volkswagen Golf.
De overvallers lieten in hun vlucht een spoor aan spullen achter: een bivakmuts en een pistool. Beide zijn voor onderzoek naar het NFI gestuurd.

Bewakingsbeelden

Dankzij een camera in de omgeving zijn de vermoedelijke daders vastgelegd op beeld. Volgens het echtpaar waren de mannen ongeveer 1.65, 1.75 en 1.80 meter lang. Eén van de daders had een getinte huidskleur. Mogelijk zijn de mannen zelf gewond geraakt tijdens de overval.

Help de politie

Herkent u de mannen of het vrachtwagentje op de beelden? Of heeft u een idee wie de daders zijn? Geef het alstublieft door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Wilt u (een van) de slachtoffers een bericht sturen, gebruik onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar