Moord op Ger van Zundert (49)

Autohandelaar Ger van Zundert (49) uit Breda werd op maandagavond 8 april 2019 levend in brand gestoken. Dat gebeurde in zijn bedrijfspand aan de Sparrenweg in Breda. Van Zundert raakte zo ernstig gewond dat hij een dag later overleed. De politie is nog op zoek naar twee mannen die bij zijn dood betrokken waren.

update
teaser-date

16-04-2020 17:22

Goed nieuws! De politie heeft op woensdag 15 april 2020 een 27-jarige man uit Heerlen aangehouden. Hij wordt verdacht van de betrokkenheid in deze zaak.

In de eerste uren na de brand was Van Zundert nog helder en aanspreekbaar. In het ziekenhuis heeft hij bijna een uur lang met de politie gesproken en daarbij ook verteld wat hem is overkomen.

Aanhouding

Volgens het slachtoffer is zijn voormalige zakenpartner verantwoordelijk voor de brandstichting. Die man meldde zich een dag later op het politiebureau in Breda en zit sindsdien in voorarrest.
Op maandag 23 maart 2020 wordt de zaak tegen deze hoofdverdachte inhoudelijk behandeld bij de rechtbank.

Twee mannen

Voorafgaand aan de brand hebben twee mannen Van Zundert mishandeld en met een vuurwapen bedreigd. De twee arriveerden die avond rond 20.10 uur bij het bedrijf aan de Sparrenweg. Van Zundert was in de veronderstelling dat de mannen auto-onderdelen kwamen bekijken. Maar eenmaal binnen vielen ze hem aan, bonden hem vast en lieten toen zijn voormalige zakenpartner binnen. Daarna ging het tweetal er zelf vandoor.

Limburgs accent

Volgens Van Zundert spraken beide mannen met een Limburgs accent en komen ze mogelijk uit de omgeving van Heerlen. Op de bewakingsbeelden lijkt één van hen zijn lange haar in een knot te dragen. 

Wie maakte de fatale afspraak?

De afspraak voor de fatale ontmoeting is een paar dagen eerder telefonisch gemaakt. Een man die zich Frans noemde, belde twee keer met Van Zunderts bedrijf. Hij spreekt Nederlands met een Limburgs accent.
Die gesprekken, allebei beantwoord door de zoon van Van Zundert, zijn opgenomen. Herkent u de stem van de beller, neem alstublieft contact op met de politie.

Mercedes Citan

De twee mannen zijn aangekomen en vertrokken in een witte Mercedes Citan. Deze blijkt op maandag 8 april 2019 te zijn gehuurd door de voormalig zakenpartner van Van Zundert. De bestelauto is later teruggevonden op de Rijsbergsebaan in het buitengebied van Breda. Het voertuig was aan de linker voorzijde flink beschadigd.

Help het onderzoek verder

  • Wie herkent de stem van de beller?
  • Wie zijn de twee mannen op de bewakingsbeelden?
  • Wie weet hoe de schade aan de Mercedes Citan is ontstaan?
  • Wie heeft gezien wie de Mercedes Citan achterliet in het buitengebied van Breda?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Via de link hieronder kunt u een bericht sturen aan de nabestaanden van Ger van Zundert.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar