Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Moord Rida Bennajem (21) in de Comeniusstraat

Opsporing Verzocht Preloader

De politie blijft onderzoek doen naar zijn gewelddadige dood.

update

De politie heeft een tiental tips ontvangen, voornamelijk over de mogelijke locatie waar de foto met de onbekende man genomen zou zijn. Dit zou bij één van de metrostations in Amsterdam zijn geweest. Er zijn ook namen genoemd, de politie heeft de tips in onderzoek. Daarnaast is in het onderzoek iemand opgedoken die de bijnaam Looney Tunes gebruikt. Wie zit er achter die bijnaam?

Op zaterdagavond 16 maart om 23.15 uur wordt Rida Bennajem (21) van dichtbij meerdere malen beschoten in de Comeniusstraat in de Amsterdamse wijk Slotervaart en sterft ter plekke. Hij is op dat moment één van de meest gezochte criminelen van ons land omdat hij verdacht wordt van een gewelddadige overval.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dubbele liquidatie

Zijn dood staat mogelijk in verband met de dubbele liquidatie van Said el Yazidi en Youssef Lkhorf op zaterdagavond 29 december 2012 in de Staatsliedenbuurt. Rida was namelijk een vriend van Said.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Sleutels

In de buurt van zijn lichaam werd een sleutelbos gevonden. Daar zat een DNA-profiel op maar dat was niet van Rida. Het waren dus niet zijn sleutels. De eigenaar van deze bos heeft waarschijnlijk hoe dan ook cruciale informatie over deze moord. Er zitten zes sleutels aan, waaronder eentje van een penslot en het ringetje en de haak zijn koperkleurig.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Onbekende foto

Bij het onderzoeken van alle mogelijke aanknopingspunten rond de moord op Rida Bennajem is een foto opgedoken. De politie hoopt dat iemand de man op deze foto herkent, weet waar hij is of waar hij de afgelopen periode heeft gewoond of verbleven. Achter de man is een dak of plafond te zien en je ziet ook een lamp hangen. De politie is ook benieuwd of iemand een idee heeft waar die foto kan zijn genomen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de sleutelbos of weet van wie die zijn?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de man op de foto, weet waar hij is of waar hij de afgelopen periode heeft gewoond of verbleven?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Waar is de foto genomen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie er in dit onderzoek achter de bijnaam Looney Tunes zit?

Kijk ook eens naar