Nog veel vragen in onderzoek gewelddadige dood Knut Rietveld

Op vrijdagmiddag 28 mei 2021 werd, in zijn woning aan de Kringdans in Capelle aan den IJssel, het levenloze lichaam aangetroffen van Knut Rietveld. Het 55-jarige slachtoffer is met geweld om het leven gebracht.

Een buurtbewoonster en vriendin van Knut zag hem rond 17.00 uur door het raam in zijn slaapkamer liggen en belde direct de politie. De vrouw was uit bezorgdheid een kijkje gaan nemen, omdat ze al twee dagen niets van Knut vernomen had.

Foto’s van onbekende man

De politie zou graag in contact komen met een specifieke getuige die zich op woensdagavond 26 mei bij Knuts woning ophield, zowel rond 19.00 als rond 19.30 uur. Knut heeft hierover app-contact gehad met een bekende, waarbij hij aangaf dat de onbekende man het koud had en dat hij wachtte op iemand die er niet was.
Een buurtbewoner heeft foto’s gemaakt van deze waarschijnlijk zeer belangrijke getuige. Weet of vermoedt u wie de man kan zijn en/of waarom hij bij de woning aan de Kringdans was? Neem alstublieft contact op met de politie; dat mag ook anoniem.

Mogelijk een date

Daarnaast wil de politie nog spreken met een ieder die kort voor Knuts dood nog contact met hem heeft gehad. Het slachtoffer kende veel mensen en die zijn nog niet allemaal bekend bij de politie.
Uit verhalen uit zijn omgeving is naar voren gekomen dat Knut actief was op Bullchat en Grindr, respectievelijk een chatsite en een datingapp voor homoseksuele en biseksuele mannen. De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat Knut via die weg iemand had uitgenodigd en dat die date hem fataal kan zijn geworden.

Roze in blauw

Het onderzoek naar zo’n mogelijke date wordt bemoeilijkt door het feit dat Knuts profielnaam op Grindr niet bekend is. Kent u die profielnaam of heeft u andere informatie die van belang kan zijn, geef het alstublieft door.
Tippen kan onder meer via het ‘Roze in Blauw’-netwerk van de politie, dat te bereiken is op nummer 088 - 169 1234. Meldingen daar worden te allen tijde zorgvuldig behandeld, rekening houdend met de privésituatie van degene die informatie doorgeeft.

Knut Rietveld Preloader
Knut Rietveld
Knut Rietveld Preloader

Geen braaksporen

De laatst bekende beelden van het slachtoffer zijn gemaakt in een supermarkt in de buurt. Daar is Knut op woensdag 26 mei, twee dagen voordat zijn lichaam werd gevonden, rond 19.30 uur wat geld gaan pinnen – ongeveer op hetzelfde moment dus dat de onbekende man voor de tweede keer bij Knuts woning werd gezien.
Het slachtoffer is vermoedelijk in de nacht van 26 op 27 mei overleden, maar er zijn getuigen die menen dat ze Knut op donderdagmiddag de 27e nog hebben gezien. In zijn woning zijn overigens geen braaksporen aangetroffen, wat erop zou duiden dat Knut zelf zijn moordenaar(s) heeft binnengelaten.

De Kringdans in Capelle aan den IJssel Preloader
De Kringdans in Capelle aan den IJssel
De Kringdans in Capelle aan den IJssel Preloader

Deel uw informatie

De onbekende man die bij Knuts woning werd gefotografeerd, heeft een lichtgetinte huidskleur en hij rookt. Hij had die woensdagavond 26 mei een donkerkleurige trui of jas aan, een bruine broek en witte schoenen. Meld het alstublieft als u een idee heeft wie hij kan zijn.

  • Wie weet de mogelijke naam van Knuts Grindr-profiel?
  • Wie heeft informatie over een mogelijke afspraak die het slachtoffer kort voor zijn dood gemaakt kan hebben?
  • Wie heeft tussen woensdag 26 mei rond 19.00 uur en vrijdag 28 mei rond 17.00 uur iets opvallends gezien bij de woning aan de Kringdans? Welke personen zijn bijvoorbeeld in die periode de woning in en uit gegaan?
  • Wie weet of vermoedt iets over een aanleiding of motief om Knut Rietveld om het leven te brengen?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar