Onderzoek naar viervoudige moord

Vier mannen zijn dinsdag 13 november neergeschoten in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat. De politie is op zoek naar meer informatie rond de viervoudige moord.

update

Op dinsdag 29 januari is er wederom een verdachte aangehouden. Eerder hield de politie op dinsdag 22 januari 2019 en 26 november 2018 vier andere verdachten aan. Het onderzoek gaat door.

Er werken momenteel zo’n 80 rechercheurs aan de zaak. In de omgeving van Dordrecht zijn er twee mannen aangehouden, maar beide zijn inmiddels geen verdachten meer in het onderzoek. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Nodig: info slachtoffers

Na een binnengekomen melding rond 15.00 uur, gaat de politie die middag gelijk in het pand kijken. Daar treffen ze in eerste instantie twee slachtoffers aan. Later blijkt dat er elders in het pand nog twee andere slachtoffers liggen. Het is voor de politie van groot belang te achterhalen waarom juist deze vier mannen samen in het pand waren en waarom ze alle vier zijn doodgeschoten. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tuan Nguyen (43)

Een van de slachtoffers was de 43-jarige Tuan Nguyen, tevens sinds april de eigenaar van het bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Artur Sargsyan (34)

Artur Sargsyan was de voormalig eigenaar van het bedrijfspand. Zowel Artur als Tuan waren bekenden van de politie. De twee mannen zijn op 20 juni aangehouden nadat er 17 kilo henneptoppen in het pand waren gevonden. Het tweetal was in afwachting van hun strafzaak op vrije voeten gesteld.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mijkel Akfidan (27)

Artur Sargsyan heeft ook een duidelijke link met het derde slachtoffer: Mijkel Akfidan. Mijkel was eigenaar van Mexicaans restaurant Caballeros in Hengelo. Artur woonde boven dit restaurant. Het is onduidelijk waarom Mijkel in Enschede was. Dinsdagochtend 13 november zijn Mijkel en Artur ook nog samen geweest in Amsterdam. Wie heeft de twee mannen gezien en weet wat ze daar deden?

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Max Klaassen (62)

Het vierde slachtoffer is de 62-jarige Max Klaassen uit Arnhem. Max was handelaar in plantenvoeding. Het is onduidelijk of hij Mijkel Akfidan kende.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wat de slachtoffers de laatste 48 voor hun dood hebben gedaan?

Onderlinge relaties

De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk iets kunnen vertellen over de onderlinge relaties tussen de mannen. Ook hoort het team graag wat de mannen vlak voor hun dood hebben gedaan en verkrijgen ze graag meer info over eventuele conflicten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet er meer over de onderlinge relaties van deze 4 slachtoffers?

Getuigenoproep

Omwonenden hebben verteld dat er die bewuste dinsdag meerdere mensen het pand hebben bezocht. Heeft u iets gezien of bent u zelf binnen geweest  en hebt u dit nog niet laten weten aan de politie? Deel dan uw informatie met het team. Dit kan ook vertrouwelijk via Team Nationale Inlichtingen: 079 345 8999.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op dinsdag 13 november in het betreffende pand of in de buurt geweest en heeft nog niet met de politie hierover gesproken? 

Beeldmateriaal omgeving

Heeft u een eigen camera hangen in de omgeving van de Van Leeuwenhoekstraat? Of maakt u gebruik van een dashcam? Upload, indien u dit nog niet heeft gedaan,  uw beelden en help het onderzoek verder! 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer over eerdere incidenten die mogelijk in relatie staan tot dit dodelijke schietincident?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Informatie over twee tassen

Inmiddels hebben zich 15 getuigen gemeld bij de politie met meer informatie, maar ze zijn ook nog op zoek naar meer informatie rondom deze twee tassen. Het team hoeft geen tips over waar deze tassen mogelijk te koop zijn, maar ze willen wél weten waar deze tassen momenteel zijn. Heeft u tips? Laat het de politie weten. 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar