Onderzoek rond dood Junny Frans (30)

De 30-jarige Merwin ‘Junny’ Frans werd vrijdagochtend 29 mei 2020 neergeschoten vlak bij zijn woning aan de Bramentuin in Rotterdam. Zijn moeder was één van de eersten die hem zwaargewond op straat zagen. Junny overleed ter plekke.

update
teaser-date

14-07-2020 21:08

Bedankt voor de 9 binnengekomen tips. Het onderzoek gaat door.

Diezelfde ochtend heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van de moord: een 21-jarige man uit Dordrecht en een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Vermoedelijk zijn beide mannen ingehuurd; de politie wil in dat geval weten wie de opdracht voor de moord heeft gegeven.

Merwin ‘Junny’ Frans Preloader
Merwin ‘Junny’ Frans
Merwin ‘Junny’ Frans Preloader

‘Junny’ Frans

Het slachtoffer werd geboren als Merwin Junior Frans, maar iedereen die hem kende noemde hem Junny of Banks. Zijn familie komt uit Curaçao, maar Junny zelf was een rasechte Rotterdammer. Hij laat een 6-jarig zoontje achter.

Afspraak in hotel

In de uren voor de moord had Junny een afspraak in hotel Port in de wijk Delfshaven. Rond 01.00 uur arriveerde hij daar – in het gezelschap van twee vriendinnen – in een taxi. Samen met een andere vriend, die ook met een taxi naar het hotel is gekomen, delen ze vervolgens een hotelkamer.
Volgens zijn vrienden maakte Junny een ontspannen indruk. Rond 06.00 uur nemen ze gezamenlijk een taxi huiswaarts. Deze zet eerst de vrienden af op hun bestemming en rijdt dan door naar Junny’s woning aan de Bramentuin.

Bruine bestelbus  

Volkswagen Transporter Preloader
Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter Preloader

Al sinds 05.30 uur die ochtend staat een metallic bruine bestelbus geparkeerd in de straat waar Junny woont. Wanneer Junny rond 07.00 uur uit de taxi stapt op de hoek van de Bramentuin met de, wordt hij vlak bij zijn woning neergeschoten. De daders vluchten in de bruine bestelbus, een Volkswagen Transporter.

Vluchtauto 

Die Transporter is vanaf de Bramentuin doorgereden naar de hoek van de Arresleestraat en de Stadionlaan. De daders stapten daar rond 07.05 uur over in een Renault Megane. De politie hoopt dat iemand dit heeft gezien.

Achtervolging

Een politieauto zit deze vluchtauto al snel op de hielen. Na een korte achtervolging verliest de bestuurder van de Megane de macht over het stuur. Hij botst op een stilstaande auto, waarna de twee inzittenden van de Megane worden aangehouden.

Perentuin

De taxichauffeur die Junny die ochtend heeft afgezet, zag op dat moment iemand aandachtig richting de Bramentuin kijken. Die persoon stond zelf in de Perentuin, dat is een straatje schuin tegenover de Bramentuin.
De politie heeft nog niet kunnen achterhalen wie dit is geweest. De man heeft vermoedelijk een lichte huidskleur. De politie komt graag met deze man in contact.

Deel uw informatie met de politie

  • Wie heeft meer informatie over het leven van Junny Frans?
  • Wie weet of Junny mogelijk met iemand een conflict had?
  • Wie weet iets over de mogelijke opdrachtgever(s) van de moord?
  • Wie heeft op vrijdag 29 mei tussen 05.30 en 07.00 uur de metallic bruine Volkswagen Transporter gezien in de omgeving van de Bramentuin?
  • Wie is getuige geweest van het schietincident?
  • Wie heeft de daders rond 07.05 uur in de Renault Megane zien stappen?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

U kunt via onderstaande link Junny’s nabestaanden een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar