Oplichters slaan toe bij parkeerautomaten

Opsporing Verzocht Preloader

Mensen in Amsterdam, Den Haag en Zwolle zijn het slachtoffer geworden van gehaaide oplichters bij parkeerautomaten. De politie sluit niet uit dat dezelfde dadergroep door de rest van Nederland rondtrekt.

Het gaat om een specifieke vorm van ‘mobiel banditisme’, waarbij telkens dezelfde werkwijze wordt gehanteerd. De daders spreken over het algemeen oudere mensen aan bij parkeerautomaten. Ze zeggen zelf niet over een betaalpas te beschikken en vragen daarom hulp bij het afrekenen. Vervolgens geven ze het slachtoffer contant geld, in ruil voor het pinnen van een parkeerticket.

Pincode afgekeken

Bij het betalen aan de parkeerautomaat gaat het mis en wordt de pincode afgekeken. Vervolgens zaaien de daders verwarring en lukt het hen om de bankpas te stelen. Vrijwel meteen daarna wordt geld opgenomen bij een geldautomaat of wordt afgerekend in een winkel.

Pinners Amsterdam

Gelukkig zijn er beelden van de mannen die geld opnemen en betalen met de gestolen bankpassen. Mogelijk zijn zij ook degenen die de babbeltruc toepasten bij de parkeerautomaten. 

Onder andere twee mannen in Amsterdam slaan hun slag met de gestolen bankpassen. Eén van hen heeft een baard, een normaal postuur en een lichte huid. 
Zijn compagnon is aanzienlijk dikker. Heeft ook een baard, is ongeveer 35 tot 40 jaar oud en heeft een licht getinte huidskleur. Diezelfde man lijkt ook te zijn gefilmd in Den Haag en Zwolle.

Petjes

Beide verdachten hebben meerdere keren gebruik gemaakt van een rode pet met een zwart ‘Air Jordan’-logo. De gezette man had daarnaast ook geregeld een rood-wit-blauwe pet op met de woorden "Stetson Texas" voorop.

Verdachte met ‘Stetson Texas’-pet Preloader
Verdachte met ‘Stetson Texas’-pet
Verdachte met ‘Stetson Texas’-pet Preloader

Help de politie

Herkent u de pinnende man of bent u mogelijk zelf slachtoffer geworden van de gehaaide babbeltruc? Neem contact op.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar