Supermarktmedewerkers gegijzeld bij uitgedachte overval

Drie mannen pleegden op zaterdag 4 januari 2020 een uiterst georganiseerde overval op een Lidl-supermarkt in Maassluis. De politie sluit niet uit dat dezelfde dadergroep ook verantwoordelijk is voor andere overvallen op Lidl-filialen.

Op bewakingsbeelden is goed te zien hoe het drietal die zaterdagavond te werk gaat. Ze maken kort voor sluitingstijd zogenaamd gebruik van het bezoekerstoilet, maar laten zich daar ongemerkt insluiten in de winkel.

update
teaser-date

24-11-2020 20:46

Bedankt voor de tien tips! Daarbij zijn ook mogelijke namen genoemd. Het onderzoek gaat door.

Gijzelen medewerkers

Zodra de winkel gesloten is, verschijnen de mannen weer in beeld. Ze lopen direct door naar het kantoor. Onder bedreiging van vuurwapens wordt de manager vastgebonden en de kluis leeggehaald. Ook andere medewerkers, die hun kassalade komen afgeven, worden overmeesterd en vastgebonden. De telefoons van de slachtoffers worden afgepakt.

Buit in Booster-tas

De inhoud van alle kassalades en kluis verdwijnt in een zwarte Booster-sporttas. Het drietal probeert vervolgens ook nog een andere kluis te openen met een slijptol. Tevergeefs: het snoer van de slijptol blijkt te kort om de kluis te bereiken.

Sporen achtergelaten

Daarop besluiten de overvallers genoegen te nemen met hun buit en de medewerkers richting het magazijn te dwingen. Het drietal vlucht via de nooduitgang richting de Wethouder Smithal. Bij die sporthal laten ze de telefoons en een pakje Marlboro-sigaretten achter. 
Vlakbij basisschool Uniek begeeft de tas het door de zware inhoud, waarbij een hengsel en wat geld achterblijft.

Signalement 

De overvallers hebben een lichtgetinten huidskleur, zijn zo’n 1.75 tot 1.80 meter lang en spraken Nederlands met een accent. Alle drie de mannen droegen donkere kleding, met name van het merk Nike.

Help de politie

Deze dadergroep is mogelijk ook verantwoordelijk voor een overval in 2018 op dezelfde supermarkt en/of die op een Lidl-filiaal in Schiedam, ook in 2018. Heeft u een vermoeden wie deze mannen zijn? Geef het door aan de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Hart onder de riem

Via de link hieronder kunt u de getroffen werknemers een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar