Opzet achter brand die tachtig mensen dupeerde

Beloning € 7.500

Een grote brand in een bedrijfspand resulteerde in een immense schade, maar gelukkig niet in gewonden of erger. De politie gaat ervan uit dat de brand is aangestoken en beschikt gelukkig over camerabeelden van de verdachten.

update
teaser-date

11-02-2020 21:17

Helaas is de verdachte nog niet herkend. Om de zaak hopelijk alsnog op te lossen is er nu een beloning van 7500 euro.

De loods van het bedrijf aan de Spieringweg in Zwaanshoek werd in de vroege ochtend van zondag 7 april 2019 volledig verwoest. Behalve opslag- en kantoorruimtes, bevond zich in de loods ook een aantal woningen.

Twee verdachten in beeld

Onderzoek wijst uit dat de brand tussen 04.30 en 05.00 uur is aangestoken. Op bewakingsbeelden van binnen in de loods is een man te zien die daar hoogstwaarschijnlijk mee te maken heeft. Kort nadat hij uit beeld verdwijnt, zijn de eerste rookwolken al zichtbaar.

Deze verdachte had vermoedelijk een handlanger die buiten op hem wachtte. Waarschijnlijk bestuurde de man die binnen rondliep de auto waarmee ze samen arriveerden. De tweede man, de bijrijder dus, is tijdens de brandstichting niet bij de auto weg geweest.

Opvallende broek

Vermoedelijke dader Preloader
 
Vermoedelijke dader Preloader

Hoewel de buitenopnamen helaas van slechte kwaliteit zijn, moeten de beelden van de man die in de loods rondstruinde herkenning kunnen opleveren. De vermoedelijke brandstichter droeg een bodywarmer over een capuchontrui of -vest, maar het meest opvallend is zijn broek: die heeft op het linker bovenbeen twee reflecterende strepen.

Scheurende auto

De politie denkt dat de mannen in een Opel Corsa reden uit een bouw-jaar tussen 2001 en 2006. Terwijl in de loods het vuur om zich heen greep, scheurde die auto iets verderop op de Spieringweg nog langs een beveiligingscamera. Daarna ontbreekt van de verdachten ieder spoor.

Denk mee

Zo’n tachtig mensen zijn door de brand gedupeerd en de totale schade loopt in de miljoenen. Het is de politie er alles aan gelegen om de verantwoordelijken in de kraag te kunnen vatten.

  • Wie zijn de mannen op de bewakingsbeelden? Herkent u de man die in de loods was of vermoedt u wie zijn handlanger is, geef het door.
  • Wie heeft informatie over een mogelijk motief voor de brandstichting?
  • Wie herkent de auto, vermoedelijk een wat oudere Opel Corsa, of weet wie er in april 2019 gebruik van maakte?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

U kunt de gedupeerden een bericht sturen. Gebruik daarvoor onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar