Ouderen doelwit van babbeltrucs

Twee jonge vrouwen die het op ouderen voorzien hebben. Ze creëren chaos en proberen vervolgens in de hectiek de portemonnee van het slachtoffer te stelen. In december 2019 kwam het tenminste tweemaal voor in Overijssel, door twee verschillende duo's.

update
teaser-date

17-03-2020 20:35

Bedankt voor de zes tips! Meer informatie over deze vrouwen blijft welkom.

In Almelo lukte de truc, maar in Ommen wisten omstanders in te grijpen. Volgens de politie maken de daders waarschijnlijk deel uit van criminele organisaties waarvan de leden door heel Nederland trekken.

Steeds meer stennis

-reconstructie- Preloader
-reconstructie-
-reconstructie- Preloader

Op 4 december komt een 73-jarige vrouw na het boodschappen doen aan bij haar woning in de Bouwstraat, wanneer er plotseling twee jonge vrouwen bij haar staan. Ze doen opdringerig en spreken gebroken Engels.
Maar op het moment dat haar bankpas uit haar jaszak wordt gevist, heeft het slachtoffer dat in de gaten – net als een oplettende voorbijganger. Hij schiet mevrouw te hulp door de daders te confronteren.

Getuige maakt foto's

Terwijl het tweetal steeds meer stennis maakt, schiet ook een tweede passant te hulp. Hij weet foto's te maken van de vrouwen terwijl zij er verongelijkt vandoor gaan.
Weet of vermoedt u wie deze vrouwen zijn, heeft u hen ergens gezien of weet u waar ze verblijven? Geef het alstublieft door aan de politie.

Verdachten Ommen, gefotografeerd door getuige Preloader
Verdachten Ommen, gefotografeerd door getuige
Verdachten Ommen, gefotografeerd door getuige Preloader

Portemonnee gerold

Twee dagen later, op vrijdag 6 december, probeert een jonge vrouw in een Almeloos Kruidvat-filiaal haar gezicht achter haar sjaal te verstoppen. Bij de kassa kijkt zij waarschijnlijk de pincode af van een 85-jarige man. Hij doet daarna nog wat boodschappen bij de Plus daar in het winkel-centrum aan het Eskerplein.
Bij het terugzetten van het winkelwagentje wordt hij ineens ingesloten door twee jonge vrouwen – van wie één degene is die waarschijnlijk zijn pincode afkeek. Ook hier veel drukte in gebrekkig Engels, maar nu met een voor de daders goed resultaat: ze rollen meneers portemonnee en komen ermee weg.

Herkenning gevraagd

De vrouw met de sjaal wordt kort daarna gefilmd bij een geldautomaat aan de Tubbergerweg, terwijl ze een bedrag opneemt van de rekening van het slachtoffer.

De tweede vrouw daar in Almelo is niet op beeld vastgelegd terwijl ze iets strafbaars deed; daarom kan de politie haar niet herkenbaar tonen. Maar het is zeer aannemelijk dat zij samenwerkt met de vrouw met de sjaal.
Heeft u een idee wie deze vrouwen zijn, meld het alstublieft. Ook als u het tweetal ergens heeft gezien, hoort de politie dat graag van u.

Deel uw informatie

Wie zijn de vrouwen op de beelden? Zij proberen hun trucs vermoedelijk vaker, ook elders in het land en mogelijk met wisselende mededaders. Weet u waar ze verblijven, laat het de politie weten.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar