Overval op 93-jarige vrouw in haar woning

Op maandagavond 21 oktober 2019 werd een 93-jarige bewoonster van de Korenmolen in Drachten overvallen door twee mannen. Zij waren op zoek naar geld en een kluis.

update
teaser-date

14-04-2020 20:13

Bedankt voor de 8 tips! Want dinsdag 14 april 2020 heeft de politie twee 18-jarige mannen aangehouden. Eén van hen is woonachtig in Drachten, de ander in Gerkesklooster. Na de uitzending is het geldkistje met daarin de brieven aangetroffen in het water. Dit wordt momenteel onderzocht op sporen. 

Soortgelijk geldkistje Preloader
Soortgelijk geldkistje
Soortgelijk geldkistje Preloader

Uiteindelijk vonden de daders een geldkistje met daarin, naast brieven van mevrouws overleden echtgenoot, een aantal gouden muntjes.
Ondanks dat de 93-jarige dame smeekte om de brieven te mogen houden, namen de overvallers alles mee.

Ik was heel gewillig, hoor. Want als je tegen gaat sputteren, dan gaan ze je schoppen en slaan. En daar had ik geen zin in.”

Slachtoffer (93) woningoverval Drachten

DNA-match

Bij hun vertrek schakelden de daders de stroom uit, wat het voor het slachtoffer moeilijker maakte om hulp in te schakelen. Gelukkig voor het onderzoek hebben ze juist bij die actie DNA achtergelaten, wat leidde tot de aanhouding van één verdachte.
Na de overval is bij meldingen via Meld Misdaad Anoniem een aantal namen genoemd van mogelijke betrokkenen. Om de zaak op te lossen, heeft de politie echter meer informatie nodig.

Handlangers op scooters

Uit onderzoek blijkt dat het tweetal hulp heeft gehad van twee mannen op scooters, waarvan één mogelijk een Piaggio Vespa Sprint. Een aantal getuigen heeft het viertal gezien daar in de wijk De Peppel, tussen 21.10 en 21.45 uur.
Gezien is in elk geval dat één scooter met twee personen op hoge snelheid de wijk uitreed, over de Zuiderhogeweg via de Lauwers en de Hunze.

Signalementen

De twee daders die bij het slachtoffer in huis zijn geweest, zijn beiden naar schatting tussen 16 en 23 jaar oud en zo’n 1.75 à 1.80 meter lang. Eén van de jongens was slank en wat slungelig, de ander was wat kleiner en steviger gebouwd.
Volgens het slachtoffer spraken de overvallers allebei Nederlands met een accent, mogelijk straattaal. De handlangers op de scooters hebben vermoedelijke een blanke huidskleur.

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt wie de woningoverval hebben gepleegd?
  • Wie heeft de daders en/of hun handlangers gezien die avond van maandag 21 oktober 2019  in de wijk De Peppel?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Via onderstaande link kunt u de 93-jarige vrouw een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar