Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Pauline Mol (53) gedood in haar woning

Aanleiding volstrekt onduidelijk

update

De politie heeft begin september 2017 drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 53-jarige Pauline Mol uit Zaandam.Het zijn een 34-jarige man uit Amstelveen, een 38-jarige man uit Zaandam en een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De verdachten worden 8 september 2017 voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Op zondagochtend 26 maart 2017 wordt in haar appartement aan de Indigostraat de 53-jarige Pauline Mol gevonden. Zij is door een misdrijf om het leven gekomen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Geen conflict

Voor zover bekend had mevrouw Mol geen conflicten. Zij had weinig sociale contacten, maar met die paar mensen met wie ze omging had ze een prima band. Een enkele keer had mevrouw Mol online contact met onbekenden, bijvoorbeeld via Marktplaats, maar ook daaruit is niets opvallends naar voren gekomen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Geen braaksporen

Gezien het feit dat het slachtoffer was vastgebonden en dat haar woning flink overhoop was gehaald, is het mogelijk dat zij beroofd is. Er zijn echter geen braaksporen gevonden, wat kan betekenen dat mevrouw Mol zelf de deur heeft geopend voor de vermoedelijke dader of daders.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over wat zich in de woning van mevrouw Mol heeft afgespeeld tussen zaterdagavond 25 en zondagochtend 26 maart 2017? Heeft u er bijvoorbeeld iemand naar binnen zien gaan of naar buiten zien komen?

Dringend beroep

Bijna alleen maar vraagtekens in dit onderzoek. De politie doet daarom een dringend beroep op het Zaanse publiek. Heeft u, tussen 17.00 uur op zaterdag 25 maart en 11.00 uur op zondag 26 maart, een verdacht persoon of voertuig gezien daar in de buurt van de Indigostraat, meldt u dat dan direct. Ook als u in de Indigoflat of bijvoorbeeld op één van de galerijen één of meer personen hebt gezien die daar naar uw mening niet thuishoren, verneemt de politie dat graag van u.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ontvreemde poef

Eén mogelijk aanknopingspunt zou een poef kunnen zijn. Mevrouw Mol had vier dezelfde poefen in haar woning, maar één daarvan is op 27 maart aangetroffen bij de tijdelijke politiepost naast de Indigoflat. Dat is ook de plaats waar normaal gesproken het grof vuil wordt verzameld. De poef wordt nog onderzocht op sporen, aangezien het mogelijk is dat die door de dader(s) is achtergelaten. Wie zich herinnert dat hij iemand met die poef heeft gezien, wordt met klem verzocht dit te melden bij de politie.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar