Politie achtervolgt brandstichters supermarkt

Opsporing Verzocht Preloader

In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 juni werd er brand gesticht bij een Poolse supermarkt aan het Pastoor Huijbenplein in Panningen. Het was het derde incident in korte tijd bij de pas geopende winkel. De daders wisten, na een achtervolging door de politie, te ontkomen.

update
teaser-date

19-10-2021 21:09

Dinsdagochtend 19 oktober heeft de politie een 25-jarige verdachte uit Leudal aangehouden. Het onderzoek naar de tweede verdachte gaan onverminderd door.

Rond 03.30 uur die nacht stopte een motorscooter voor de supermarkt met daarop twee mannen. Eén van hen sloeg met een bijl de ruit stuk en stichtte daarna brand. Daarna vluchtte het tweetal weg.

Achtervolging

Twee politieagenten die vanuit Neer op weg waren naar de melding in Panningen, zagen onderweg een scooter hun kant op komen. Ze keerden hun auto en zetten de achtervolging in.
Ondanks verschillende waarschuwingen weigeren de verdachten te stoppen. Uiteindelijk sloegen ze een smal fietspad in, waardoor de agenten de achtervolging moesten staken.

Pastoor Huijbenplein, zaterdagochtend 19 juni 2021 Preloader
Pastoor Huijbenplein, zaterdagochtend 19 juni 2021
Pastoor Huijbenplein, zaterdagochtend 19 juni 2021 Preloader

Motorscooter

De daders reden op een motorscooter met een blauw kentekenplaatje. Dat plaatje is eerder in Venlo gestolen. Weet u waar de motorscooter nu is en/of wie er die vroege zaterdagochtend 18 juni over beschikten, neem alstublieft contact op met de politie.

Eerdere incidenten

Vanwege de brandschade is de supermarkt tien dagen gesloten geweest. De totale schade bedraagt minimaal 50.000 euro.
Deze brandstichting was niet het eerste incident bij de winkel. Twee weken eerder, op 4 juni, gooide een nog altijd onbekende man een steen door de ruit van de supermarkt. Op 11 juni werd opnieuw een ruit vernield en werd ook brand gesticht. Daarvan zijn helaas geen beelden.

Help de politie

  • Wie zijn de brandstichters en wie is de stenengooier?
  • Wie heeft informatie over de achtergrond van deze incidenten?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de gedupeerde

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar