Opsporing Verzocht Preloader
alert

De politie is dringend op zoek naar TBS’er Henk Ernst (61). Hij is voor het laatst gezien op maandag 27 juli op de Coolsingel in Rotterdam. Als u Henk Ernst heeft gezien of weet waar hij verblijft, benader hem dan niet zelf, maar neem direct contact op met de politie.

double-arrow

Politie geeft beelden vrij in onderzoek granaatgooier

Op zondagavond 12 januari 2020 werd een handgranaat gegooid richting de portiek van een appartementencomplex aan de Gasthuisstraat in Kerkdriel. De politie maakt bewakingsbeelden openbaar van de dader, die waarschijnlijk niet alléén heeft gehandeld.

update
teaser-date

09-06-2020 20:25

Sinds de uitzending zijn er 4 tips binnengekomen, maar helaas nog geen gouden. Heeft u informatie? Geef het alstublieft door.

Op maandag 25 mei is een 20-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij deze zaak. Of deze man degene is die de handgranaat gooide, wordt onderzocht.

A2 richting Utrecht

Vermoedelijke vluchtroute Preloader
Vermoedelijke vluchtroute
Vermoedelijke vluchtroute Preloader

De aangehouden verdachte komt uit de regio Utrecht. De politie sluit niet uit dat mogelijke andere betrokkenen ook uit die omgeving komen.
De auto waarin de dader en zijn handlanger(s) vermoedelijk reden, ging de A2 op in de richting van Utrecht. Het gaat mogelijk om een Mercedes A-klasse.

Gooien granaat op beeld

Die zondag 12 januari verscheen bij het complex rond 23.45 uur een verdachte op beeld. Hij spoot met een verfbus ‘99’ op een muur en belde aan bij één van de woningen.
De man rende vervolgens weg en zodra hij buiten beeld was, werd de handgranaat gegooid. Die bleef recht voor de deur van de portiek liggen.

Veilig afgevoerd

Toen de handgranaat de volgende ochtend ontdekt werd, bleek dat deze op scherp stond. De schade had enorm kunnen zijn. Gelukkig heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie de handgranaat veilig kunnen afvoeren.
Er was destijds veel aandacht voor het incident, mede omdat de burgemeester van Kerkdriel in het bewuste appartementencomplex woont. Het beoogde doelwit was waarschijnlijk echter een andere bewoner.

Mogelijke voorverkenning

Vier dagen voor het gooien van het explosief werd, op woensdag 8 januari, bij de portiek al iemand door een camera vastgelegd. Even voor 20.00 uur liep hij relatief onopvallend voorbij, maar tien minuten later leek hij de situatie even goed in zich op te nemen.
Het is goed mogelijk dat dit een voorverkenning betrof, door de latere granaatgooier of door een andere verdachte.

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt wie de persoon op de bewakingsbeelden is die verdacht wordt van het gooien van de handgranaat?
  • Wie heeft informatie over de inzittenden van de Mercedes A-klasse die tegen middernacht richting de A2 reed?
  • Wie heeft informatie over een mogelijk motief voor het gooien van de handgranaat?
  • Wie weet of vermoedt wie de persoon op de beelden is die op 8 januari rond 20.00 uur mogelijk een voorverkenning deed?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar