Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Politie toont eerste beelden van verdachten ongeregeldheden

Bij ongeregeldheden en rellen in verschillende Nederlandse steden is in januari 2021 veel geweld gepleegd. Er werden vernielingen aangericht, winkels geplunderd en branden gesticht. De politie, zelf meermaals doelwit van het geweld, doet er alles aan om de verantwoordelijken te kunnen aanhouden. Ze maakt daarom beelden openbaar van een aantal verdachten.

update
teaser-date

02-02-2021 21:39

Inmiddels zijn er 14 tips binnengekomen over de relschoppers in Venlo. Hierbij werden een aantal mogelijke namen genoemd, maar ook andere interessante informatie werd doorgegeven. Meer informatie blijft welkom.

Ben je betrokken geweest bij strafbare feiten tijdens één of meerdere van de rellen, dan is het zaak je zo snel mogelijk te melden, zo waarschuwt de politie. De komende tijd zullen meer en meer verdachten herkenbaar worden getoond.

Poging doodslag in Venlo

Op zondagavond 24 januari werd in Venlo een politieagent het slachtoffer van een poging tot doodslag. Een groep jonge mannen is op de Kaldenkerkerweg op beeld vastgelegd terwijl ze stenen naar de auto van de agent gooiden. Eén daarvan ging door de ruit van een portier en raakte de agent. Als er een bijrijder in de auto had gezeten, had het veel ernstiger kunnen aflopen.

Uit de beelden is te herleiden wie de steen gooide die door de ruit ging. Geef het alstublieft door als u weet wie hij is. Ook de andere mannen uit de groep worden nog gezocht. Wilt u liever anoniem iets over hen melden, dan kunt u terecht bij ‘M’ op 0800-7000 of online.

Geweldplegers in Amsterdam

Een week eerder, na een verboden demonstratie, zocht een groep demonstranten de confrontatie met de politie. Op en rond het Museumplein maakte op zondag 17 januari een aantal personen zich schuldig aan geweldpleging, deels gericht tegen politiemensen.
In dit onderzoek vroeg de politie om herkenning van vier specifieke mannen. Sinds de uitzending van dinsdagavond 26 januari zijn er meerdere tips binnengekomen, hierbij zijn ook namen genoemd. Het team is ermee aan de slag.

Help de politie

In alle steden waar onrust en rellen plaatsvonden, is de politie druk bezig met onder meer het bekijken van camerabeelden. Dit om verdachten in het vizier te krijgen en om zo precies mogelijk vast te stellen wat hen ten laste kan worden gelegd.
Uw informatie en met name ook aanvullend beeldmateriaal is nog zeer welkom. Om de telefoonlijnen waarop acute zaken gemeld worden niet te veel te belasten, vraagt de politie u om zoveel mogelijk gebruik te maken van een tipformulier – hieronder of op politie.nl. Via die weg kunt u overigens ook foto’s of video’s uploaden.

Deel uw informatie of beelden

  • Wie weet of vermoedt wie een of meer van de mannen zijn die in Venlo op zondagavond 24 januari stenen naar een politieauto gooiden?
  • Wie heeft beelden van relschoppers of anderen die zich tijdens de ongeregeldheden schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten zoals vernielingen, geweld of plunderingen?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar