Politie vraagt hulp bij onderzoek dubbele moord

Acht jaar na de moord op de Nederlandse Zyra Weiss (26) en haar Belgische verloofde Nikki Cavé (22) weten hun nabestaanden nog steeds niet wie hiervoor verantwoordelijk zijn.

update
teaser-date

07-07-2020 20:53

Er zijn sinds de uitzending acht tips binnengekomen, bedankt! De politie stelt het zeer op prijs dat deze mensen hun informatie hebben gedeeld.

Op 11 april 2012 werd het jonge stel op koelbloedige wijze doodgeschoten in de villa van Nikki’s ouders, in Nieuwkerken-Waas nabij Sint-Niklaas in België. 

Nikki Cavé Preloader
 
Nikki Cavé Preloader

Nikki Cavé (22)

De Belgische Nikki woonde bij zijn ouders. Zij runden aan huis een bedrijf in tweedehands auto’s. Daarnaast verbleef Nikki geregeld in het plaatsje Westdorpe, net over de Nederlandse grens in Zeeuws-Vlaanderen. Daar bezocht hij familie in een woonwagenkamp aan de Bernhardstraat. Ook bezocht Nikki met enige regelmaat andere plaatsen in Nederland.

Zyra Weiss Preloader
 
Zyra Weiss Preloader

Zyra Weiss (26)

De Nederlandse Zyra woonde in het Brabantse Gerwen, niet ver van Eindhoven en Helmond. Ze werkte in Nuenen bij de gemeente. Nikki en Zyra hadden sinds vier maanden een relatie.
Vermoedelijk heeft Nikki zich beziggehouden met drugshandel, met name cocaïne, maar Zyra wist daar waarschijnlijk niets van af.

Potentiële autokoper 

Op de dag van de moord was alleen het jonge stel aanwezig in de woning. Nikki’s ouders verbleven in Zuid-Frankrijk.
Die ochtend rond 10.00 uur verscheen een potentiële autokoper bij de villa. Die had, net als een dag eerder, interesse in een Opel Vectra. Nikki wilde de verkoop graag regelen, ook al was het bedrijf eigenlijk gesloten. Hij belde zijn ouders en zou hen even later nogmaals bellen.

Koelbloedig vermoord

Doordat het tweede telefoontje nooit kwam, hebben zijn ouders hun dochter ingeschakeld. Zij ontdekte samen met een vriendin de levenloze lichamen van Nikki en Zyra.

Ketting Nikki 

Het huis bleek niet te zijn doorzocht naar kostbare spullen. Wel is Nikki’s ketting meegenomen, bestaande uit schakels van geel- en witgoud.

Signalement autokoper

Het is onduidelijk of de mogelijke koper iets te maken heeft met de dood van de twee slachtoffers. Het betreft een forse, kleine man met een tatoeage op zijn arm. Hij sprak Nederlands met een Slavisch accent; mogelijk is hij afkomstig uit Oost-Europa. Deze man is in ieder geval een belangrijke getuige, maar zijn identiteit is nog altijd niet vastgesteld. De politie hoopt dat iemand hem herkent op basis van het signalement.

Help de politie

  • Wie heeft informatie over de dubbele moord op Nikki en Zyra?
  • Wie was de man die een Opel Vectra wilde kopen?
  • Waar is sinds 2012 de ketting van Nikki gebleven?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar