Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Politie zoekt nog verdachten van ontvoering 15-jarige jongen

Opsporing Verzocht Preloader

Na een spectaculaire achtervolging over onder meer de snelweg A27 dwong de politie op dinsdagochtend 10 januari 2023 een witte bestelbus tot stoppen. Met getrokken wapens benaderden agenten het voertuig, waarna drie verdachten konden worden aangehouden. In de laadruimte: een 15-jarige Amsterdamse jongen die drie kwartier eerder was ontvoerd.

De aangehouden verdachten zijn een man van 35 uit Amsterdam, een man van 36 uit Weesp en een 29-jarige man uit Almere. Het jonge slachtoffer was rond 08.40 uur bij zijn woning aan de Tweede Jan Steenstraat de bestelbus in gesleurd. Uw informatie over mogelijke betrokkenen kan van groot belang zijn en de politie hoort ook graag meer over de achtergrond van deze ontvoering.

Tweede Jan Steenstraat in Amsterdam Preloader
Tweede Jan Steenstraat in Amsterdam
Tweede Jan Steenstraat in Amsterdam Preloader

Beelden overige verdachten

Het meest waarschijnlijke scenario waarmee de politie rekening houdt, is dat een conflict dermate is geëscaleerd dat een aantal mensen er een reden in zag de 15-jarige jongen te ontvoeren. Met hem gaat het overigens naar omstandigheden redelijk.
Vermoedelijk zijn meer personen betrokken geweest bij de ontvoering en de voorbereiding daarvan. De politie kan u beelden tonen van twee mannen en een vrouw die in het onderzoek als verdachten naar voren komen. Neem alstublieft contact op als u een of meer van hen herkent.

update
teaser-date

08-03-2023 13:51

Op woensdagochtend 8 maart 2023 heeft de politie vier verdachten aangehouden: een 41-jarige man uit Amsterdam en drie vrouwen (32, 28 en 35) uit Amsterdam en Amstelveen. Verdere informatie over deze personen en de precieze verdenkingen tegen hen wordt op dit moment niet gedeeld.

Als gevolg van deze aanhoudingen zijn de beelden van drie verdachten zoals die in onze uitzending te zien waren, hier verwijderd. Extra tips over deze zaak zijn nog altijd welkom en de politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

Drietal in directe omgeving

De vrouw in kwestie liep, kort voordat het slachtoffer werd meegenomen, over de Van Woustraat en de Tweede Jan Steenstraat. Ook liep zij langs een van de mannelijke verdachten die op dat moment een parkeerplek vrijhield op de Tweede Jan Steenstraat. Hij stapte daar in een witte Citroën C3 met zwart dak waarvan de politie inmiddels weet dat die bij de ontvoering betrokken was.
De derde verdachte werd gefilmd in een portiek tegenover de plek waar de jongen werd overmeesterd. Hij leek daar kort voor de ontvoering de situatie in zich op te nemen en/of op de uitkijk te zijn. Neem alstublieft contact op als u iets weet of vermoedt over de personen op de beelden hierboven.

Politieactie op de A27, dinsdag 10 januari 2023 Preloader
Politieactie op de A27, dinsdag 10 januari 2023
Politieactie op de A27, dinsdag 10 januari 2023 Preloader

Deel uw informatie

Wie kan meer vertellen over de aanleiding voor de ontvoering en/of mogelijk over personen die bij de voorbereiding en/of uitvoering ervan betrokken zijn geweest?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar