Politie zoekt voorverkenners in verband met voorbereiden liquidatie

Opsporing Verzocht Preloader

Half maart 2021 ontving de politie informatie dat er een liquidatie werd voorbereid in Soest. Er werd direct een onderzoek opgestart en dankzij razendsnel ingrijpen is waarschijnlijk die moord voorkomen. Er werden drie verdachten aangehouden, van wie een 35-jarige man uit Den Haag nog vast zit.

update
teaser-date

02-05-2021 21:04

De politie heeft twee verdachten aangehouden. Het betreft een 20-jarige man uit Amsterdam en een 25-jarige man uit Den Haag. 

Op beeldmateriaal van 5 maart en 9 maart zijn personen te zien die vermoedelijk de situatie en omgeving verkenden in aanloop naar de geplande moord.

Meerdere mannen

Op vrijdag 5 maart verkenden twee mannen de Soesterengweg in Soest. Heeft u een idee wie deze mannen zijn? Geef het alstublieft door.

Verdachte met VW Caddy

Ook op dinsdag 9 maart deed een verdachte vermoedelijk een voorverkenning daar aan de Soesterengweg. Deze man reed in een witte Volkswagen Caddy. Een opvallend detail aan die bestelauto is het uitgeboorde slot van het portier van de laadruimte.

Mogelijk was er iets mis met de Caddy. Rond 07.15 die ochtend is gezien dat de witte auto werd geduwd, bij de hoek van de Julianalaan en het Julianaplein. Herinnert u zich dat u de Caddy heeft gezien of mogelijk de inzittenden, neem dan contact op met de politie.

Caddy met valse kentekenplaten

De politie weet dat de Caddy, die inmiddels in beslag is genomen, op 31 januari werd gestolen vanaf de Jan Tooropstraat in Amsterdam. Op dit voertuig zaten valse kentekenplaten. Twee dagen later, op 2 februari, is het voertuig gezien op de Groenhof in Almere. Weet of vermoedt u wie van de Caddy gebruik hebben gemaakt, meld het alstublieft.

Er rijdt momenteel nog eenzelfde Caddy rond met originele platen, naar dit busje en de bestuurder is de politie niet op zoek.

Help de politie

Alle personen op de camerabeelden worden verdacht van het voorbereiden van een liquidatie. Elk beetje informatie over de verdachten en/of over de twee auto’s kan van zeer groot belang zijn. Uw informatie doorgeven kan desgewenst  anoniem via ‘M’ of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar