Reeks inbraken bij opticiëns, tienduizenden euro’s schade

De politie in Oost-Nederland is op zoek naar de daders van een reeks inbraken bij opticiëns. Bij de inbraken werden dure merkbrillen van bijvoorbeeld Cartier buitgemaakt.

Zowel in Zwolle als in Deventer en Apeldoorn sloegen de inbrekers toe. De politie onderzoekt nog of er mogelijk een verband is tussen de incidenten.

Audi cabrio

Audi cabriolet Preloader
Audi cabriolet
Audi cabriolet Preloader

Op dinsdagnacht 14 juli omstreeks 03.45 uur wordt de eerste inbraak gepleegd, bij een brillenzaak aan het Groot Wezenland in Zwolle.
Op de bewakingsbeelden is te zien hoe een donkere Audi cabriolet bij de winkel verschijnt en er twee mannen uitstappen met een grote voorhamer.

Kromme onderbenen

Ook de bestuurder laat zich even zien. Hij heeft opvallend kromme onderbenen. In korte tijd weet het drietal binnen te raken en voor duizenden euro’s aan Cartier- en Dita-brillen buit te maken. Ze gaan ervandoor wanneer de eigenaar van de winkel – die erboven woont – hen betrapt.

Tweede inbraak in dezelfde nacht 

Brillen van Cartier Preloader
Brillen van Cartier
Brillen van Cartier Preloader

Diezelfde nacht wordt er in Deventer ingebroken bij opticiën Intervisie aan de Keizerstraat. Bij deze inbraak maken de daders gebruik van een kleine vuisthamer. Ze nemen zo’n 150 brillen mee; de schade ligt bij deze zaak rond de 20.000 euro. Een getuige heeft vijf jongemannen op twee scooters zien vluchten.

Apeldoorn, 30 juli

In Apeldoorn is het zestien dagen later mis. Op 30 juli wordt op dezelfde wijze rond 04.00 uur een opticien geplunderd. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een donkere auto door de Hoofdstraat rijdt en hoe de daders de winkel plunderen. Wederom wordt er voor zo’n 20.000 euro aan brillen buitgemaakt.
De gelijkenissen in het postuur van deze inbrekers en die in Zwolle zijn opvallend. Ook de voorhamer lijkt overeen te komen, net als de velgen van de vermoedelijk gebruikte auto.

Help het onderzoek verder

Mogelijk hebben de daders hun buit in de tussentijd ergens aangeboden. Heeft u meer informatie over de inbrekers, hun vervoersmiddelen en/of de buit? Neem alstublieft contact op met de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Om (een van) de gedupeerde ondernemers een bericht te sturen, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar