Schoonmaker bedreigd die inbrekers betrapte

’s Ochtends vroeg op zaterdag 28 augustus 2021 begon de werkdag van een Amsterdamse schoonmaker bijzonder vervelend. Bij binnenkomst in de coffeeshop waar hij werkt, aan de Oudebrugsteeg in Amsterdam, trof hij twee inbrekers die hem aanvielen.

Uit onderzoek blijkt dat het duo de zaak was binnengekomen via een kantelraam. Toen de schoonmaker arriveerde, bedreigden ze hem met de dood en eisten ze van hem het wachtwoord van de kassa. Dat had het slachtoffer niet en dat namen ze uiteindelijk gelukkig van hem aan.

Nederlands en Arabisch

De twee inbrekers zijn bijna een half uur binnen geweest. Wat opvalt aan hun beelden is dat de kleinere man duidelijk de leiding leek te hebben over de langere dader.

Het slachtoffer wist te vertellen dat de twee moeiteloos van Nederlands overschakelden naar Arabisch. Mogelijk zet dat feit, in combinatie met de beelden van het tweetal, iemand aan het denken over hun identiteit.

Deel uw informatie

De inbrekers maakten softdrugs en wat contant geld buit en wisten ook de schoonmaker te dwingen zijn telefoon af te staan. Kijkt u alstublieft naar de camerabeelden en neem contact op als u (een van) de mannen herkent. Mogelijk zegt ook de rolverdeling tussen de twee iemand iets.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar