Snelkraak bij de Albert Heijn aan de Lijnbaan

De politie Midden-Nederland zoekt twee mannen die een snelkraak pleegden bij de Albert Heijn in Vianen. In een paar minuten sloopten ze het rolluik achter de servicebalie en gingen er met duizenden euro’s aan sigaretten van door.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

In de vroege ochtend van dinsdag 18 april duiken twee mannen op bij de ingang van het winkelcentrum aan de Lijnbaan. Met een breekijzer weten ze de schuifdeur van de algemene hal open te breken, en met een bijl en beitel gaan ze naar binnen. Toch komen ze kort daarna weer naar buiten: het is blijkbaar niet gelukt om de toegangsdeur van het winkelgedeelte van de Albert Heijn open te krijgen. De achterste probeert nog te zorgen dat hun kraak niet opvalt en sluit de schuifdeur weer zachtjes. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Via de nooduitgang naar binnen

Het lukt ze wel om de Albert Heijn binnen te komen via de nooduitgang aan de achterkant. Om 03.30 uur gaan ze in de supermarkt recht op hun doel af: het rolluik achter de servicebalie. In twee minuten weten ze het rolluik open te wrikken en een voor een de lades met sigaretten te legen. De lege lades worden weggesmeten. Met twee volle zakken gaan ze er vandoor. Beide daders zijn rond de 1.75, een is duidelijk wat steviger van postuur.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Partij sigaretten

De twee hebben voor duizenden euro’s aan sigaretten gestolen. Die hebben ze waarschijnlijk proberen te verkopen. Wie kan zich herinneren dat er na de kraak opeens sigaretten te koop werden aangeboden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar