Man pint met bij inbraak gestolen bankpas

Als de bewoners van een huis aan de Kastanjelaan in Vianen eind juli op vakantie zijn, wordt er bij hen ingebroken. De dader of daders steelt sieraden, een jas, geld en een bankpas. Die is van de moeder van een van de bewoners, en vinden helaas ook een briefje met haar pincode. Met die pas wordt vier keer gepind.

update

Er werd goed meegedacht: 16 tips, veel daarvan over zijn handschoenen, die zouden in de bouw gebruikt worden, maar er zijn ook mogelijke namen genoemd!

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pint in Nieuwegein

Meteen in de nacht van de inbraak in Vianen, woensdag 26 op donderdag 27 juli, wordt er gepind in Nieuwegein, bij een geldautomaat aan het Hoog Zandveld. De man draagt een jack met rechts een opvallend extra ritsvak. Drie uur later wordt er geld opgenomen in het Duitse Aken, daar zijn helaas geen beelden van.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Op damesfiets

Nog geen 24 uur na het pinnen in Duitsland wordt de pas weer twee keer gebruikt in Nieuwegein. Aan de Bankstede - bij CityPlaza - komt de pinner om 01.45 uur hijgend aangefietst op een lichtkleurige damesfiets, met handremmen, versnellingen en opvallende handvatten, maar zonder voorspatbord. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalement pinner

Hoewel zijn gezicht goed bedekt is, is de blanke man misschien te herkennen aan zijn postuur en manier van bewegen, zijn handen met lange, slanke vingers of in combinatie met die damesfiets. Het zou goed kunnen dat hij uit de omgeving van Vianen of Nieuwegein komt. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pinbeelden

Een uur later wordt voor de 4e keer gepind, iets verder op aan de Zwanenburgstraat. Dit keer draagt hij opvallende werkhandschoenen en is een stuk van zijn gezicht te zien. 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar