Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Straatroof en poging overval door mogelijk dezelfde dader

In februari van dit jaar werd in Enschede op de 15e een jonge vrouw op straat bedreigd en bestolen. Op de 24e probeerde in diezelfde stad een man een tankshop te overvallen. De politie houdt er rekening mee dat het bij beide incidenten om dezelfde dader kan gaan.

Een belangrijke aanwijzing voor dat scenario zijn de schoenen van de dader(s). Beide keren droeg de overvaller sportieve schoenen met een lichtkleurige bovenkant en donkere zolen.

update
teaser-date

29-06-2021 21:13

Sinds de uitzending zijn er 16 tips binnengekomen, bedankt! De meeste reacties gingen over de schoenen van de man. Weet u wie hij is? Geef het door.

Straatroof

Opvallende schoenen Preloader
Opvallende schoenen
Opvallende schoenen Preloader

Maandagavond 15 februari 2021 werd rond 20:50 uur een 24-jarige studente beroofd bij een pinautomaat aan de Oldenzaalsestraat. De dader bedreigde de vrouw met een keukenmes, maakte 500 euro van haar buit en ging ervandoor richting het Van Heekplein.
Op bewakingsbeelden is te zien dat de man een paar keer achter het pinnende slachtoffer langs liep, waarna hij achter een muurtje zijn kans afwachtte. Hij heeft een lichte huidskleur, een slank postuur, is zo’n 1.70 tot 1.80 meter lang en heeft een rond gezicht.
De straatrover droeg een donkere jas, mogelijk van het merk Canada Goose, en dus die opvallende schoenen.

Overval tankshop

Negen dagen later, op woensdag 24 februari, stormde rond 19.00 uur een man de shop binnen van het Esso-tankstation aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede. Hij bedreigde een medewerkster en eiste geld, maar de vrouw begon direct zó hard te schreeuwen dat de overvaller zonder buit op de vlucht sloeg.

Wie is deze man? Preloader
Wie is deze man?
Wie is deze man? Preloader

Deze dader is vermoedelijk tussen 20 en 25 jaar oud en heeft een lichte huidskleur. Op de herkenbare schoenen na had hij donkerkleurige kleding aan, waaronder naar het lijkt een Adidas-trainingsbroek met witte banen.

Waarschijnlijk hing de man zo’n drie uur voor de overval, tussen 15:00 en 16:00 uur, al rond op de parkeerplaats van winkelcentrum Boswinkel – vlak bij het tankstation. Mogelijk is dat mensen opgevallen. 

Help de politie

Wie weet of vermoedt iets over de dader(s)?

tipformulier m.b.t. straatroof 15 februari

tipformulier m.b.t. poging overval tankshop

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar