Twee verdachten van poging plofkraak nog op vrije voeten

De eigenaar van een Duits autoverhuurbedrijf kreeg in de nacht van 1 op 2 april 2022 een verontrustende melding: een auto van het bedrijf was buitgemaakt door middel van ‘carjacking’. De betreffende Audi RS3 reed inmiddels in de omgeving Eindhoven. Dezelfde auto was eerder die nacht gebruikt door drie verdachten van een mislukte plofkraak in het Duitse Herzogenrath, niet ver van Kerkrade.

De verdachten wisten met de opvallende auto lange tijd te ontkomen aan politiewagens en -helikopter, totdat de RS3 langs de snelweg A27 werd achtergelaten tussen Hilversum en Utrecht. Twee van de verdachten ontkwamen alsnog te voet, terwijl de derde werd aangehouden.

Omgeving Utrecht

De politie denkt dat de dadergroep meerdere plofkraken op hun geweten heeft. Afgaande op de GPS-data van de Audi RS3 die die ochtend van 2 april in beslag werd genomen, lijkt het erop dat de betrokkenen zich veelal ophielden in de regio Utrecht.
Het slachtoffer van de carjacking is, opmerkelijk genoeg, vermoedelijk zelf verdachte in het onderzoek. Het heeft er alle schijn van dat hij met drie anderen naar Herzogenrath in Duitsland is gereden en dat daar onenigheid ontstond.

Audi RS3 achtergelaten langs A27 Preloader
Audi RS3 achtergelaten langs A27
Audi RS3 achtergelaten langs A27 Preloader

Help de politie

Kijkt u alstublieft goed naar de beelden en geef het door als u iets weet over de verdachten en/of de auto waarin zij die nacht reden.
De Audi RS3 was, zoals uitgelegd in de video bovenaan deze pagina, voorzien van valse kentekenplaten. De auto was gestolen in Kerkrade en is tot de inbeslagname gezien in onder meer Maastricht en Heerlen.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar