Opsporing Verzocht Preloader
alert

De politie is dringend op zoek naar TBS’er Henk Ernst (61). Hij is voor het laatst gezien op maandag 27 juli op de Coolsingel in Rotterdam. Als u Henk Ernst heeft gezien of weet waar hij verblijft, benader hem dan niet zelf, maar neem direct contact op met de politie.

double-arrow

Vader (42) neergeschoten voor ogen van zoontje (10)

Een 42-jarige man werd op vrijdagochtend 5 juni 2020 omstreeks 09.30 uur neergeschoten op de Dolomietenweide in Tilburg. Het schietincident gebeurde voor de ogen van zijn 10-jarige zoontje.

Op bewakingsbeelden is te zien wat er is gebeurd. Die vrijdagochtend loopt het slachtoffer met zijn zoontje op de stoep bij de parkeerplaats op de Dolomietenweide. De schutter komt naar hen toe gerend met in zijn rechterhand een vuurwapen. 

Verscholen achter kliko’s

Op de beelden is te zien dat de schutter direct op de man schiet. Hij raakte daarbij het slachtoffer meerdere keren in zijn benen. Het kleine jongetje wist zich gelukkig te verstoppen achter de kliko’s.

De schutter met in zijn rechterhand het vuurwapen Preloader
De schutter met in zijn rechterhand het vuurwapen
De schutter met in zijn rechterhand het vuurwapen Preloader

Rennen door de wijk

De dader vlucht vervolgens direct weg richting de Dolomietenlaan. Pas bij de flat gaat hij langzamer rennen, om vanaf daar als ‘normale burger’ verder te wandelen richting de Ardennenweide.

Redelijk jong

De politie vermoedt dat de dader in de twintig is. Hij droeg die ochtend een spijkerbroek met opvallende witte plekken.

Geef uw informatie door

Waarom de 42-jarige man is neergeschoten, is onduidelijk. Heeft u meer informatie over de dader en/of zijn motief? Geef het alstublieft door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 - 3458999

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Via de link hieronder kunt u de 42-jarige Tilburger een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar