Veel vragen rond moord op Brennan Dalfour (29)

De 29-jarige Brennan Dalfour werd in de nacht van zaterdag op zondag 27 oktober 2019 rond 01:30 uur neergeschoten op de Jacob Krausstraat in Amsterdam. Vermoedelijk heeft de schutter hem opgewacht of gevolgd. Nog geen uur later overleed Dalfour in het ziekenhuis.

update
teaser-date

05-11-2019 20:28

Bij de politie is informatie binnengekomen over een incident waarbij Brennan Dalfour mogelijk betrokken was. Tijdens het Amsterdam Dance Event, tussen 16 en 20 oktober, zou Dalfour iemand hebben geslagen in Club NL aan de Nieuwezijds Voorburgwal.

Om duidelijk te krijgen wat daar precies is gebeurd en of er mogelijk een relatie is met Dalfours dood, roept de politie getuigen op zich te melden. Was u het die is geslagen of heeft u iets van de ruzie of vechtpartij gezien, geef het alstublieft zo snel mogelijk door.

update
teaser-date

12-11-2019 20:23

Er is slechts één tip binnengekomen. Meer informatie blijft welkom.

De politie heeft veel vragen rond de moord. Heeft u Dalfour zaterdagmiddag, -avond of zondagnacht nog gezien? Dan hoort de politie dat graag. Ook informatie over met wie en waarmee Dalfour zich bezighield, is van groot belang.

Brennan Dalfour Preloader
Brennan Dalfour Preloader

Brennan Dalfour

  • bekende van de politie
  • verbleef geregeld in Marbella in Spanje
  • had geen vaste woonplaats in Nederland, maar verbleef de afgelopen tijd bij een familielid in Amsterdam.

Toen Dalfour rond 01.30 uur werd neergeschoten op de Jacob Krausstraat, was hij bijna aangekomen bij zijn logeeradres.

Schutter gevlucht

Getuigen hebben de schutter zien vluchten via een speeltuintje bij de Van Mourik Broekmanstraat richting de Cornelis Lelylaan. Hij zou zou een zwart/grijze jas aan hebben gehad van het merk The North Face.

Laatste uren

Brennan Dalfour Preloader
 
Brennan Dalfour Preloader

De politie is druk bezig met het reconstrueren van de uren voor de moord. Brennan Dalfour had geen eigen vervoer en is dus mogelijk met het openbaar vervoer of een taxi gereisd. 

Die zaterdagmiddag 26 oktober is hij vanaf de Jacob Krausstraat rond 15.00 uur vertrokken richting een vriend.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Weet u met wie Dalfour had afgesproken, hoort de politie dat graag.

Agatha Dekenstraat

Later die middag heeft Dalfour nog Barcafé F bezocht aan de Agatha Dekenstraat in Amsterdam. Mensen kennen die bar ook onder de oude naam ‘Ronaldinho’. Neem s.v.p. contact op als u daar die zaterdagmiddag of -avond was. 

Onbekende man

Uit onderzoek blijkt dat Dalfour met een nog onbekende man binnen is geweest in café Amore aan de Johan Huizingalaan. Die man heeft vermoedelijk in het eetcafé ernaast, The Happiness, op Dalfour gewacht.

Brennan Dalfour Preloader
 
Brennan Dalfour Preloader

Na een tijdje zijn de twee mannen vanuit café Amore samen gaan lopen, over de Hemsterhuisstraat in de richting van de Cornelis Lelylaan, waar ze om ongeveer 01.05 uur aankwamen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Weet u wie de man kan zijn met wie Dalfour optrok of bent u dat zelf, neem contact op met de politie. Ook als u de twee mannen na 01.05 uur nog hebt gezien: meld het alstublieft.

Jacob Krausstraat

Rond 01.30 uur werd Brennan Dalfour neergeschoten. Weet u hoe hij rond dat tijdstip naar de Jacob Krausstraat is gekomen of heeft u hem tussen 01.05 en 01.30 uur nog gezien? Laat het de politie weten.

Help het onderzoek verder

Wie heeft meer informatie over de schutter, de uren voor de moord of over Brennan Dalfour zelf?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Betuig uw medeleven

U kunt, via de link hieronder, een boodschap achterlaten voor de nabestaanden.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar