Vrouw (33) zwaargewond door explosief in woning tijdens rellen

Een 33-jarige vrouw is zwaar gewond geraakt door vuurwerk dat ontplofte in haar woning in Tilburg. Het gebeurde tijdens de avondklokrellen op zondagavond 24 januari. De politie heeft beelden van de verdachten daarvan en van anderen die zich schuldig hebben gemaakt aan plundering, vernieling en geweld.

Het gebeurde die avond rond 21.40 uur aan het Westerpark in Tilburg-West. Op het moment dat de onschuldige vrouw uit haar deels openstaande slaapkamerraam keek, maakte een jongen op straat zich klaar om een voorwerp naar binnen te duwen.

Glasscherf in het gezicht 

Hoewel ze probeerde hem tegen te houden, belandde het zware vuurwerk in haar woning. Door de explosie die volgde, kreeg het slachtoffer een glasscherf in haar gezicht. De jongeman naar wie de politie op zoek is, wordt verdacht van poging doodslag.

Groep jongeren

Op bewakingsbeelden is te zien hoe een groep zich verzamelde op de hoek van de Postelse Hoeflaan en de straat Westerpark. Eén van hen heeft vermoedelijk het vuurwerk de woning in geduwd. Heeft u daarvan iets gezien of heeft u een vermoeden naar wie de politie op zoek is? Geef het door, desnoods anoniem.

Andere verdachten

De politie is ook nog op zoek naar vier anderen die worden verdacht van strafbare feiten tijdens de avondklokrellen. Het gaat om de volgende personen:

Help de politie

Herkent u één van de verdachten? Geef het alstublieft door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar