Vrouw (24) ernstig gewond na straatroof

Een 24-jarige vrouw werd op een haar na doodgestoken door een straatrover die op haar tas uit was. Het gebeurde vlak bij haar woning, in de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 augustus.

update

Tot nu toe 6 tips; het onderzoeksteam kan uw hulp nog goed gebruiken.

Het slachtoffer kwam rond 01.20 uur aan op station Holendrecht. Vanaf daar is het voor haar zo’n 10 minuten lopen naar huis, in zuidelijke richting over de Oudenrijnlaan.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Lange man

Wanneer de vrouw vanaf het Tjepmapad – dat parallel loopt aan de Tongerenstraat - het basketbalveld daar wil oversteken, loopt haar een lange man tegemoet die zij niet kent. Zodra ze hem passeert, draait de man zich om en grijpt hij de vrouw bij haar arm.

Drie maal gestoken

Terwijl de man vraagt wat er in haar tas zit, ziet het slachtoffer dat hij een mes vasthoudt. Haar impulsieve reactie is om de man weg te duwen, waarna een korte worsteling ontstaat die zij onmogelijk kan winnen. De straatrover steekt haar drie keer, in haar buik en borst, waarna de vrouw hard met het hoofd op de grond valt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien van de straatroof, rond 01.30 uur in de nacht van 30 op 31 augustus, op het basketbalveld in de hoek van de Tongerenstraat en het Tjepmapad?

Pas nadat hij een aantal keren hard tegen het slachtoffer schreeuwt, laat de dader haar met rust. Hij gaat er vandoor met haar tas.

Signalement

De 24-jarige vrouw heeft haar belager goed kunnen omschrijven. Het gaat om een donker getinte man van 20 à 30 jaar oud. Hij is ongeveer 2 meter lang en heeft een langwerpig, wat ingevallen gezicht met een grote neus.Hij droeg die nacht een donkere tint spijkerbroek met witte vlekken, een zwarte jas, een zwarte pet en witte sportschoenen. Wat het slachtoffer opviel, is dat het oogwit van de man wat gelig is.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de donker geklede, lange man is of heeft hem die nacht gezien?

Aanhouding

Op dinsdag 4 september heeft de politie een 31-jarige man aangehouden als mogelijke verdachte. Het staat echter zeker niet vast dat deze man de daadwerkelijke straatrover is. Uw hulp is daarom nog zeer welkom.

Uw beelden

De politie ontvangt behalve informatie over de dader van dit ernstige incident ook graag bewakingsbeelden uit de omgeving.Reed u die nacht tussen 01.15 en 01.45 uur met de auto in de omgeving en heeft u een dashcam, dan wil de politie de opnamen daarvan graag bekijken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Beschikt u over beelden van de omgeving van de Oudenrijnlaan, de Tongerenstraat of het basketbalveld aan het Tjepmapad, neem dan snel contact op. Direct uploaden via politie.nl is ook mogelijk.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft opnamen van een bewakingscamera of dashcam waarop de dader zou kunnen staan?

Letsel

Het slachtoffer blijkt door het mes te zijn geraakt in haar lever en in een long. Ze heeft daardoor een ingrijpende operatie moeten ondergaan. De vrouw verblijft nog in het ziekenhuis.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar