Vrouwelijke handhaver (28) aangerand door groepje mannen

Een vrouwelijke handhaver is op 6 december 2019 op station Bijlmer Arena in Amsterdam aangerand door een groepje mannen. Het gebeurde die vrijdagavond na de voetbalwedstrijd tussen Ajax en Willem II. De politie heeft beelden van één van de verdachten.

update
teaser-date

01-09-2020 21:05

Meerdere mensen dachten hem te herkennen en gaven namen door. De rechercheurs hebben deze tips uitgelopen, maar helaas blijken dat toch andere mensen te zijn dan de verdachte op de getoonde beelden. Het onderzoek gaat door.

De man naar wie de politie op zoek is, is gefilmd op een roltrap in het station.

Verdachte van aanranding Preloader
Verdachte van aanranding Preloader

Verdachte van aanranding

  • Vermoedelijk rond 40 jaar oud
  • gezet postuur
  • grote neus
  • pokdalig gezicht
  • trui met opdruk ‘F-Side’.

Opstopping door defecte poortjes 

Het was die vrijdagavond erg druk op het station. Om de stroom reizigers in goede banen te leiden, stonden er meerdere handhavers van het GVB. Toen duizenden mensen zich tussen 22.00 en 23.00 uur richting de stationspoortjes begaven, bleken drie van de vijf poortjes defect. Het gevolg: een flinke opstopping.

Omsingeld en aangerand

Het 28-jarige slachtoffer werd in de drukte omsingeld door een groepje mannen, vermoedelijk voetbalsupporters. Ze kon geen kant op toen de mannen haar heel bewust betastten. Door de enorme drukte lukte het de vrouw in eerste instantie niet om hulp in te schakelen. Toen dat uiteindelijk wel lukte, waren de mannen er al vandoor richting de metro.

70.000 bezoekers

Het was die avond tussen 22.00 en 23.00 uur druk rondom het station. Behalve de voetbalwedstrijd in de ArenA was er een concert van de band Kensington in de Ziggo Dome. De evenementen trokken samen zo’n 70.000 bezoekers, van wie een groot deel gebruikmaakte van het openbaar vervoer. De politie hoopt dan ook dat iemand die avond iets heeft gezien van de aanranding en/of dat iemand de verdachte herkent.

Geef uw informatie door

Herkent u de verdachte, heeft u hem gezien of weet u met wie hij samen was? Neem alstublieft contact op.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Hart onder de riem

Via onderstaande link kunt u de 28-jarige vrouw een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar