Woningoverval bij 87-jarige vrouw

Bij een woningoverval aan de Prins Bernhardlaan in Utrecht is de destijds 87-jarige bewoonster bedreigd en in bedwang gehouden. Dat gebeurde op woensdagavond 6 november 2019 rond 22.55 uur. De verdachten, een groepje van drie mannen en een vrouw, zijn gefilmd bij de entree van het appartementencomplex.

update
teaser-date

28-04-2020 21:38

Er zijn sinds de uitzending meer dan 20 tips binnengekomen. De politie heeft inmiddels genoeg informatie over het petje dat één van de daders droeg, bedankt!

Het slachtoffer werd wakker van geluid in haar appartement. Toen ze opstond en ging kijken, kwam ze in haar woonkamer ze oog in oog te staan met de overvallers.

Ze heeft heel angstig in de stoel zitten wachten tot ze weggingen.”

Dochter van slachtoffer

Signalementen

Twee van de mannen zijn goed in het gezicht te zien. Eén van hen droeg een jas van vermoedelijk het merk The North Face en een muts van Nike. De andere spreekt volgens het slachtoffer goed Nederlands. De derde man had een opvallende pet op met rode rozen en groene bladeren. De vrouwelijke verdachte heeft bruin haar dat ze had opgestoken.

Buit

Soortgelijk kistje Preloader
Soortgelijk kistje
Soortgelijk kistje Preloader

De overvallers zijn vertrokken met meerdere kistjes van het slachtoffer. In één van die kistjes zaten dierbare sieraden die ze van haar overleden echtgenoot heeft gekregen. Verder zat er wat geld in, haar trouwboekje en ook een handgeschreven briefje dat haar man ooit aan haar schreef; spullen die ze graag terugkrijgt.

Help de politie

  • Wie (her)kent de personen op de beelden en of weet waar zij mogelijk verblijven?
  • Wie heeft de daders gezien op woensdag 6 november rond het appartement aan de Prins Bernhardlaan in Utrecht?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Wilt u de nu 88-jarige vrouw een bericht sturen, gebruik onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar