Zakkenrollers hebben het op ouderen gemunt

De politie maakt beelden openbaar van vier gehaaide zakkenrollers. Het gaat om twee duo’s die eerder dit jaar zijn gefilmd. Twee vrouwelijke daders sloegen op 24 januari toe in Nijmegen en twee mannen maakten in februari slachtoffers in zowel Rijssen als Nijkerk.

Het is aannemelijk dat de vier verdachten vaker op dievenpad zijn, vermoedelijk ook elders in het land en wellicht soms ook met andere handlangers. Ze lijken het vooral op oudere, wat kwetsbaardere mensen voorzien te hebben.

Afkijken en bestelen

Een Nijmeegse mevrouw van 81 jaar oud werd op 24 januari 2023 in een Bruna-filiaal door twee vrouwen in de gaten gehouden. Ze keken er de pincode van het slachtoffer af, rolden haar portemonnee en pinden vervolgens geld van haar rekening.

Gelukkig zijn de beelden van dit tweetal behoorlijk duidelijk. Weet u niet wie de vrouwen zijn, weest u dan in elk geval voor hen op uw hoede.

tip over de vrouwen in Nijmegen

Tweemaal in twee dagen

Ook uitstekend op beeld zijn de twee zakkenrollers die op 9 februari in Rijssen een man van 79 op de korrel hadden. Twee pogingen hem te bestelen terwijl hij boodschappen deed, mislukten. Het duo volgde meneer daarop naar buiten, waar ze hem met veel bombarie afleidden en alsnog bestalen.
Een dag later, vrijdag de 10e, werd hetzelfde duo gefilmd in een supermarkt in Nijkerk. Te zien is hoe een van hen de portemonnee uit de tas van een oudere dame haalde. Het tweetal vertrok daar even later in een grijze Audi stationwagen met Roemeense kentekenplaten.

nu tIPPEN OVER RIJSSEN / NIJKERK 

Help de politie

Wie kan meer vertellen over een of meer van de zakkenrollers?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ALGEMEEN TIPFORMULIER

Kijk ook eens naar