17-jarige jongen bedreigd en beroofd

  • Nieuwegein

Een jongen van 17 moest op zaterdagavond 27 mei 2023 onder bedreiging van een doorgeladen pistool zijn sieraden en horloge afgeven. Dat gebeurde rond 20.00 uur op een speelveldje langs de Mendes da Costalaan in Nieuwegein.

232358_nieuwgn_pd1.jpg
Speelveldje bij de Mendes da Costalaan

Blauwe vlek

De dader, een jonge man van rond de 18 met een licht getinte huidskleur, had destijds een grote blauwe vlek onder zijn rechteroog. Het leek op een bloeduitstorting. Verder droeg hij een donkerblauw trainingspak van het merk Under Armour en een donkerblauw petje.

Sieraden

De buit bestaat uit een vierkante gouden ring met het Playboy-logo, een mattenklopperring, een ketting met platte schakel en een gouden horloge van het merk Maserati.

232358_nieuwgn_meerluik.jpg
Soortgelijke sieraden

Afpersing

Er gaan geruchten dat de jongen van 17 de neef van de dader zou hebben mishandeld. Hij zou de volgende dag 1000 euro moeten betalen. Het slachtoffer heeft dit bedrag niet betaald en gaf bij de politie aan dat hij niets weet over een eventueel conflict.

Grijze Vespa

Mogelijk was er nog een andere jongeman bij het incident betrokken. Die stond in de buurt met een scooter, vermoedelijk een grijze Vespa Sprint. De politie wil weten wie dit is geweest.

232358_nieuwgn_SG_scooter.jpg
Vermoedelijk soortgelijke scooter
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

  • Wie is de dader?
  • Wat is er met de sieraden gebeurd?
  • Wie is de jongeman met de grijze Vespa?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Mendes da Costalaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER