Aantal daders op beeld van reeks bedreigingen

  • Breda

In september en oktober 2023 was een aantal woningen in Breda Noord doelwit van geweldsincidenten. In het onderzoek naar drie daarvan vraagt de politie u mee te denken over onder meer camerabeelden.

Het meest recente incident betreft het gooien van een brandbom naar een woning aan de Turnhoutstraat. De bewoners daar konden snel ingrijpen om al te ernstige gevolgen te voorkomen. Eerder was bij een woning aan de Passendalestraat een steen tegen een ruit gegooid en nog geen twee weken later een explosief tot ontploffing gebracht.

Update

Op maandag 15 januari 2024 heeft de politie drie verdachten aangehouden: een man van 19 jaar oud en twee jongens van 16 en 17. Daarnaast werden onder leiding van de rechter-commissaris vijf woningen doorzocht.

De twee minderjarigen worden verdacht van betrokkenheid bij onder meer de incidenten aan de Passendalestraat. De aangehouden 19-jarige wordt verdacht van betrokkenheid bij enkele andere misdrijven die in hetzelfde onderzoek naar voren kwamen,

Twee incidenten bij zelfde woning

Rond 22.40 uur op dinsdag 5 september werd een tweetal op beeld vastgelegd bij het huis aan de Passendalestraat. Te zien is hoe de kleinste van hen over een schutting klom en in de achtertuin een steen tegen een ruit smeet. Zijn handlanger leek het hele voorval te filmen met zijn telefoon.

Twaalf dagen later, op zondag de 17e, verschenen ’s avonds laat opnieuw twee daders bij de woning. Ze bevestigden aan de voorzijde van de woning een explosief tegen een raam en brachten dat tot ontploffing. Mogelijk gaat het om dezelfde personen, maar zeker is dat niet.

Scooterrijder met brandbom

Bij een woning aan de Turnhoutstraat, eveneens in Breda Noord, ging het mis op dinsdagavond 24 oktober. Dankzij de camera van een buurtbewoner kan de politie u laten zien hoe een scooterrijder daar een brandbom naar een woning gooide. De schade bleef gelukkig beperkt doordat de bewoners snel handelden.

Kijkt u alstublieft goed naar de dader op de beelden en naar de scooter waar deze persoon op reed. Uw informatie doorgeven mag als u dat liever doet ook anoniem.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw informatie door

  • Wie kan iets vertellen over een of meer van de personen op de camerabeelden?
  • Wie heeft informatie over een mogelijk motief voor het geweld en/of een mogelijke samenhang tussen de verschillende incidenten? 

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Breda Noord

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.