Politie toont verdachten van bedreigingen

  • Breda

De politie geeft nieuwe foto’s vrij van verdachten van twee bedreigende incidenten bij een woning aan de Passendalestraat in Breda. Op 5 september 2023 gooide een tweetal daar een steen tegen een ruit en twaalf dagen later brachten opnieuw twee daders er een explosief tot ontploffing.

€ 10.000 beloning

In januari 2024 zijn in dat onderzoek twee verdachten aangehouden: jongens van 17 en 16 jaar oud. De politie heeft nu de hand weten te leggen op drie foto’s van waarschijnlijk betrokkenen. Voor de tip die leidt tot de identiteit van de mannen achter de explosie, is een beloning van tienduizend euro uitgeloofd.

242240 Breda 2lk
Foto’s van 5 september (rechts) en 17 september 2023

Lengteverschil verdachten

Eén van de drie foto’s is gemaakt voorafgaand aan het incident met de steen op 5 september.. De twee andere zijn vermoedelijk van zondag 17 september, kort voor de explosie die avond bij de woning aan de Passendalestraat.

Opvallend is onder meer het lengteverschil tussen de verdachten. Wat daarnaast op beide afbeeldingen van de 17e terugkomt, zijn een paar felgroene handschoenen en een Nike-windjack met op de borst het logo van voetbalclub Inter Milaan.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Wie weet meer over de personen op de foto’s en/of over degenen die betrokken zijn geweest bij de incident(en) aan de Passendalestraat in Breda in september 2023?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Passendalestraat in Breda

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.