BeloningCold Case

Alles op alles om cold case Hannie Bakker op te lossen

  • Winkel

De politie zet alles op alles om de verantwoordelijke(n) te vinden voor de dood van Hannie Bakker in de Noord-Hollandse plaats Winkel. De 68-jarige vrouw werd slachtoffer van geweld in haar woning aan de Limmerschouw, zeer waarschijnlijk nadat ze ten minste één inbreker betrapte in de nacht van 26 op 27 april 2017.

Mevrouw Bakker had ernstig hoofdletsel toen haar dochter haar later die dag aantrof. Zes weken later, op 9 juni, overleed het slachtoffer zonder nog bij kennis te zijn geweest.

Nog geen DNA-match

Het enige dat door de dader(s) lijkt te zijn buitgemaakt, is de handtas van mevrouw Bakker met daarin een portemonnee met bankpassen. Tijdens het onderzoek heeft de recherche DNA-sporen kunnen veiligstellen, maar dat heeft vooralsnog niet tot een match geleid.
Volgens geraadpleegde recherchepsychologen zouden de inbraak en het geweld gepleegd kunnen zijn door (een) jonge, onervaren dader(s) die wél de weg leek of leken te weten in de omgeving van de Limmerschouw in Winkel.

Ultieme poging

Door middel van een media-offensief doet het onderzoeksteam een ultieme poging deze ‘cold case’ op te lossen. Burgernet wordt ingezet, evenals reclameborden langs Noord-Hollandse wegen. Ook worden flyers verspreid in justitiële inrichtingen en besteedt Dionne Slagter op haar YouTube-kanaal aandacht aan deze zaak.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

De beloning voor de tip die tot oplossing van deze zaak leidt, is in november 2022 verhoogd van 15.000 naar 25.000 euro.
Heeft u informatie die van belang kan zijn, geef die alstublieft door. Dat kan desgewenst anoniem bij ‘M’ of vertrouwelijk via het TNI.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Limmerschouw

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.