Beloning

Vrouw (68) overleden na mishandeling bij inbraak

  • Winkel

Van daders nog geen spoor

Op donderdag 27 april 2017 werd om 12.20 uur in haar huis aan de Limmerschouw een ernstig gewonde, 68-jarige vrouw gevonden. Haar verwondingen, onder meer aan het hoofd, waren zo ernstig dat de vrouw wekenlang in coma heeft gelegen. Zij overleed op 9 juni.

Confrontatie

De politie heeft braaksporen aangetroffen. Een aannemelijk scenario is dus dat het slachtoffer een confrontatie heeft gehad met een of meerdere inbrekers, waarbij grof geweld is gebruikt.

117228_wnkl-nh_kaart3.jpg
Limmerschouw

Het dorp Winkel ligt in de kop van Noord-Holland, tussen Schagen en Medemblik. De Limmerschouw, waar het slachtoffer woont, is een doodlopende straat waaraan onder meer de ingang van golfbaan Regthuys zit. De 68-jarige vrouw woonde aan het einde van de Limmerschouw in een huis dat rondom helemaal vrij staat.

Tijdvak

Op de avond voor de inbraak, heeft het slachtoffer om 19.40 uur gebeld met haar familie. Ook heeft zij die avond een bardienst gedraaid bij haar tennisvereniging Noord-End in Heerhugowaard, waar ze rond 21.00 afsloot om naar huis te gaan. Ze reed waarschijnlijk in haar eigen, blauwe Nissan Primera. 

117228_wnkl-nh_regio1.jpg

Eenmaal thuis heeft mevrouw rond 21.50 uur nog WhatsApp-contact gehad met een vriendin. De volgende dag, Koningsdag 2017, is zij om 12.20 uur gevonden. Ergens in dat tijdvak hebben de inbraak en de mishandeling plaatsgevonden.

Oproep

Het politie-onderzoek heeft tot nog toe niet naar verdachten geleid. Daarom doet de politie een dringend oproep aan getuigen om zich te melden. Dat kan onder meer via deze pagina, ook anoniem.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Limmerschouw

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.