Autodieven nemen BMW mee van oprit eigenaar

  • Meteren

Een echtpaar in Meteren had op zondagochtend 17 november een nare gewaarwording: hun BMW M550d was ’s nachts weggenomen vanaf hun oprit aan de W.J. van der Hooftstraat.

Update

Ondanks de twaalf tips is de BMW nog niet terecht en zijn de daders nog niet gevonden. Het onderzoek gaat door.

Er zijn bewakingsbeelden van de daders. Daarop is te zien hoe eerst een onbekende, waarschijnlijk gehuurde auto een eindje verderop parkeert. Enige tijd later verschijnt de gestolen auto van de slachtoffers in beeld, die wordt geparkeerd.

Rugtas afgegeven

Er stappen twee mannen uit, van wie één met een rugtas naar de onbekende auto loopt. Die tas geeft hij af aan een inzittende, waarna hij – vermoedelijk met ‘verse’ kentekenplaten voor op de BMW – terugloopt naar de gestolen auto. De tweede man lijkt intussen de kostbare buit te hebben geïnspecteerd.
Ze stappen weer in en dan, triest voor de eigenaars, verdwijnt de BMW definitief uit beeld. De auto met de handlanger(s) erin rijdt er achteraan.

Weet of vermoedt u iets over (een van) de mannen op de beelden of heeft u informatie over de tweede auto of wie daarin zat(en)? Meld het.

‘Keyless entry’

Het is goed mogelijk dat in de rugtas een apparaat zat dat het signaal van een ‘keyless entry’-autosleutel opvangt en doorgeeft. Aan die manier van in auto’s inbreken is ruim aandacht besteed in onze uitzending van 3 maart 2020.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Herkent u iemand op de beelden of heeft u andere informatie over de autodiefstal? 
Wie weet waar de BMW M550d nu is of heeft die mogelijk ergens te koop aangeboden gezien?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

W.J. van der Hooftstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.