Herken rondtrekkende auto-inbrekers, voorkom dat u slachtoffer wordt

202098_autostrip_blur.jpg

Het is dagelijkse kost voor autoherstelbedrijven: auto’s die zonder airbags, navigatiesysteem, koplampen of andere onderdelen worden binnengebracht. Schades die zijn veroorzaakt door auto-inbrekers die brood zien in het soms volledig strippen van auto’s.

De totale schade die de dieven in Nederland veroorzaken, loopt in de vele miljoenen per jaar – met als gevolg onder meer: stijgende premies voor autoverzekeringen.

Mobiel banditisme

202098_MoBand_autos-bennekom_dash2.jpg
Ravage na inbraak

Een taskforce van de Landelijke Eenheid van de politie brengt al deze diefstallen in kaart. Wat opvalt, is dat de daders vaak Oost-Europees zijn en speciaal voor dit soort misdrijven naar Nederland komen.
Ze verblijven hier meestal een paar dagen tot een paar weken en trekken het hele land door. In die periode maken ze zoveel mogelijk auto-onderdelen buit. ‘Mobiel banditisme’ is de verzamelnaam voor criminaliteit door dit soort rondtrekkende bendes.

Werkwijze

De criminelen gaan vaak zeer georganiseerd te werk en bereiden zich zorgvuldig voor. Bij een voorverkenning wordt in woonwijken gekeken waar de meest interessante auto’s staan.
De locaties worden doorgegeven aan de organisatie, waarna professionele auto-inbrekers naar Nederland komen. Die hebben, na opleiding in eigen land, specifieke kennis over de vaak dure auto’s en weten hoe ze de onderdelen moeten stelen.

202098_MoBand_autos-beuningendad1a.jpg
 

Op de doorgekregen adressen halen zij met specialistische apparatuur onderdelen uit auto’s, tot soms complete dashboards aan toe.
In veel gevallen worden de gestolen onderdelen tijdelijk opgeslagen. Op een later moment halen andere leden van de organisatie ze dan op. Wat er daarna met de buit gebeurt, is niet volledig bekend. Er zijn voorbeelden van gestolen auto-onderdelen die via Oost-Europa in China op de markt zijn gebracht.

Voorkomen: sleutel in blik

Om ongestoord een auto te kunnen strippen, dus zonder dat het alarm afgaat, hebben de daders vaak een apparaat bij zich dat het ‘keyless entry’-signaal van een autosleutel opvangt en doorgeeft.
Hoe u dit eenvoudig kunt voorkomen, ziet u in onderstaande video:

Wees alert

De daders zijn meestal ’s nachts actief. Vaak lopen ze dan met een rugzak op door een woonwijk. In die rugzak zit het apparaat waarmee ze het signaal van autosleutels opvangen.

Waarschuw de politie

  • Ziet u iemand ’s nachts met een rugzak door de wijk lopen en vertrouwt u het niet, bel 112.
  • ’s Avonds of ’s nachts mensen in uw woonwijk in een auto die er niet thuishoort? Mogelijk zijn dit criminelen die een moment afwachten om toe te slaan. Bel als zoiets u opvalt ook met de politie.

Vakantieparken en budgethotels

De criminele bendes verblijven vaak in een tijdelijke woning, in een budgethotel of op een vakantiepark. De politie roept beheerders en bezoekers van zulke parken en hotels op om alert te zijn op groepjes Oost-Europese mannen die voor een korte periode een huisje huren.
Dat kúnnen seizoensarbeiders of toeristen zijn, maar dus ook auto-inbrekers. Wat kan opvallen, is bijvoorbeeld dat zo’n groepje steeds ’s ochtends aankomt bij het park of hotel en er ’s avonds weer opuit trekt – mogelijk om auto-onderdelen te stelen.
Om zo min mogelijk op te vallen in het straatbeeld maken de bendes overigens vaak gebruik van huurauto’s met een Nederlands kenteken.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Uw informatie delen

De criminele bendes trekken het hele land door. In februari en begin maart 2020 lijken ze vooral actief in de Randstad en Noord-Brabant, maar blijf ook in andere regio's op uw hoede.
Heeft u informatie die in het politieonderzoek van belang kan zijn, geef het door.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Van Europa naar China

De redactie van AutoWeek heeft een gestolen navigatiesysteem weten te volgen en daarover een informatieve video gemaakt. Het geeft een goed beeld van het netwerk waarover de criminelen lijken te beschikken. Ruim twee maanden na de diefstal werd het onderdeel in gebruik genomen in China.