Automobilist rijdt door na heftige aanrijding met voetganger

  • Tilburg

De politie in Tilburg is dringend op zoek naar een automobilist(e) die is doorgereden na een ernstig ongeval. Het slachtoffer, een Tilburgse van 47 jaar oud, was te voet. Ze werd door de betrokken auto geschept toen ze bij groen licht de weg overstak bij een oversteekplaats.

Het slachtoffer herinnert zich een vrij grote, grijze auto. Die reed die maandag 25 juli 2022 rond 11.30 over de Jan Heijnsstraat, waar het ongeval plaatsvond. De voorruit en motorkap van de auto zijn beschadigd geraakt; mogelijk is die schade of het moeten herstellen ervan iemand opgevallen.

222475_tilburg_krt2.jpg
In geel de richting van de betrokken auto

Langdurige revalidatie

De 47-jarige vrouw dacht in eerste instantie dat haar letsel niet heel ernstig was. Hoewel ze door de klap even buiten bewustzijn raakte, liet ze zich door een hulpvaardige getuige naar huis brengen in plaats van hulpdiensten in te schakelen.
Later die dag werd het slachtoffer thuis opgehaald door een ambulance. In het ziekenhuis bleek hoe ernstig haar verwondingen waren: ze had onder meer een zware hersenschudding, een scheur in het bekken en schade aan nek- en rugwervels. De vrouw is volledig afgekeurd voor werk en haar revalidatie zal nog een jaar tot anderhalf jaar duren.

Getuigenoproep

Helaas beschikt de politie niet over camerabeelden van de aanrijding of van de betrokken auto elders. Daarom doet zij een beroep op getuigen om te vertellen wat zij weten. Heeft u mogelijk een verdachte over het ongeval horen spreken of over de schade aan de auto? Neem dan alstublieft contact op met de politie.

222475_tilburg_regio1.jpg
De oversteekplaats waar het ongeval plaatsvond

Herinnert u zich zo’n vrij grote, grijze auto met schade aan motorkap en voorruit? Mogelijk doordat die bij u in de omgeving heeft gestaan of doordat u bij een schadeherstelbedrijf werkt? Is het misschien opgevallen dat de bestuurder of bestuurster een en ander wilde afhandelen buiten de verzekering om? Ieder detail kan van belang zijn, dus meld het alstublieft.

Vrouw die slachtoffer hielp

De politie wil ook nog heel graag in contact komen met de eerder genoemde, hulpvaardige getuige. Die vrouw, die wat ouder is en eind juli kort blond haar had, hielp het slachtoffer overeind en bracht haar naar huis. Het is goed mogelijk dat deze getuige zich nog details kan herinneren die van groot belang zijn. Bent u die mevrouw of weet u wie zij zou kunnen zijn, neem dan alstublieft contact op.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie heeft een idee wie de automobilist(e) kan zijn en/of om welk type of merk auto het ging?
  • Wie heeft andere informatie die in dit onderzoek van belang kan zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Jan Heijnsstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.