Babbeltruc slechts deels gelukt

  • Nieuwegein
  • Update 

Het lukte de daders wel om de bankpas te stelen, maar ze hadden er niet de juiste pincode bij. Aannemelijk is dat het vrouwelijke duo vaker toeslaat, mogelijk ook in andere delen van het land.

Update

Uit uw reacties blijkt dat de vrouwelijke verdachte op meer plekken is gezien. Wie zij is, is nog onduidelijk.

Het is een bekend verschijnsel dat geregeld aandacht krijgt in Opsporing Verzocht. Bij het betalen met een bankpas wordt je pincode afgekeken en op weg naar huis spreken wildvreemde mensen je aan met een vaag verhaal. Daarna blijkt dat je bankpas is gerold en in veel gevallen ook nog eens dat er een flink bedrag van je rekening is gehaald.

Onbekende vrouwen

Vorig jaar overkwam het een 64-jarige vrouw in Nieuwegein. Na het boodschappen doen op 6 oktober 2017, begonnen twee haar onbekende vrouwen op straat een praatje. Kort daarna werd het slachtoffer gebeld door haar bank; er was – zonder succes – geprobeerd geld van haar rekening te pinnen.

118396_nieuwegein_dadb.jpg
Niet goed opgelet

Vermoedelijk hadden de daders niet goed genoeg opgelet bij het afkijken van de pincode. Daarvan zijn helaas geen beelden voorhanden, maar wel van de pinpoging.

118396_nieuwegein_dada.jpg

Bij de geldautomaat is een op het oog vrij jonge vrouw te zien met een zwarte baret op en oorknoppen in. Met uitzondering van haar lichtere kleur sjaal, is ze geheel in het zwart gekleed.

  • Wie (her)kent de vrouw die probeerde te pinnen?

Volgens de 64-jarige dame waren beide vrouwen die haar aanspraken licht getint en tussen 20 en 30 jaar oud. Herkent u de pinnende vrouw of bent u mogelijk de dupe geweest van ditzelfde duo, geef het door aan de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Graaf Ottolaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER