Bedreigingen slagerij: schutter gefilmd met opvallend loopje

  • Den Bosch

De politie doet onderzoek naar drie incidenten in Den Bosch die waarschijnlijk met elkaar te maken hebben. Een slagerij kreeg te maken met zowel een ontplofte handgranaat als een beschieting. Bij een sportschool kwam een handgranaat tot ontploffing.

Handgranaten slagerij

Op de bewakingsbeelden hierboven, van de slagerij aan het Kapelaan Koopmansplein, zijn in de nacht van 27 juli 2021 twee personen te zien. Door de ruit van de voordeur gooiden ze eerst een steen en daarna een handgranaat naar binnen. Deze handgranaat ontplofte niet, maar eentje voor de winkel wél.

Verdachte van beschieting

Dezelfde slagerij werd in de nacht van 8 op 9 februari 2022 beschoten. De schutter is, zoals te zien op de beelden hieronder, een man met een opvallend loopje. Zijn rechtervoet draait bij iedere stap die hij zet naar binnen. De kans is groot dat hij altijd zo loopt.

Renault Megane

Bij een pand aan De Eendenkooi in Den Bosch waarin onder meer een sportschool zit, ontplofte in de nacht van 10 op 11 februari 2022 een handgranaat. Rondom zowel dít incident als dat van twee nachten eerder, verscheen dezelfde Renault Megane in beeld. Het kenteken daarvan is bij de politie bekend, maar bleek een duplicaat. Na beide incidenten is de auto weggereden richting Rotterdam.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie weet iets over de daders?
  • Wie weet iets over de achtergrond van de aanslagen?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Kapelaan Koopmansplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.