Belangrijk DNA-spoor bij overval op geldloper

  • Groesbeek
  • Update 

Onlangs is het onderzoek heropend van de overval op een geldloper in 2016. Dankzij verbeterde forensische technieken heeft de politie DNA kunnen isoleren dat, vermoedelijk door de overvallers, is achtergelaten op een scooter die mogelijk bij de overval is gebruikt.

Update

Er zijn sinds de uitzending zo’n 40 tips binnengekomen, én de politie heeft inmiddels zicht op één van de daders.

Maandagmiddag 6 juni 2016 werd rond 15.00 uur de geldloper overvallen bij de Boerenbond aan de Kloosterstraat. Hij moest van zijn belagers een bomvest aantrekken.

119127_groesbk_nw_geldloper2.jpg

Na onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst van de politie werd duidelijk dat het geen echt bomvest betrof. De geldloper heeft lange tijd in angst gezeten.

119127_groesbk_bbscootervoor.jpg

Na de overval gingen de daders er op een motorscooter vandoor. Ze maakten een aanzienlijk geldbedrag buit.

  • Heeft u informatie over deze zaak? Of is er iemand in uw omgeving die sinds 6 juni 2016 ineens over aanzienlijk meer geld beschikt(e)? Geef het door aan de politie.
119127_groesbk_scooter2.jpg
Aprilia-scooter

Aan de Eikendreef in Malden is een Aprilia-scooter aangetroffen met daarop het DNA-spoor. Vermoedelijk is dit de scooter die de daders gebruikten.

Twee daders

Getuigen gaven destijds aan dat er twee daders bij de overval betrokken waren. Vanwege de ontwikkelingen wordt het onderzoek naar deze mannen voortgezet.

  • Wie weet wie de daders zijn?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie