Update

Belg (25) neergestoken op Salamanderveen

  • Spijkenisse

Een 25-jarige Belgische man dacht op donderdagavond 22 oktober 2020 een afspraak te hebben in Spijkenisse, maar werd op de Salamanderveen door twee mannen neergestoken.

Update

Goed nieuws: de dag na de uitzending heeft de politie vier verdachten uit Spijkenisse aangehouden voor mogelijk betrokkenheid bij het steekincident. Drie van hen zijn minderjarig (14, 15 en 16 jaar). De vierde verdachte is 18 jaar oud. De politie komt graag nog in contact met de getuigen.

Die avond dacht het slachtoffer een afspraak te hebben. Toen hij rond 23.30 uur zijn auto parkeerde bij de apotheek op de Beverveen, werd hij door twee mannen benaderd. Beiden waren rond 20 jaar oud en tussen 1.70 en 1.80 meter lang.

202614_spijkenisse_plekauto.jpg
Beverveen in Spijkenisse

Bloedspoor

Het slachtoffer liet nadat hij was gestoken een bloedspoor door de wijk achter. Hij werd uiteindelijk zwaargewond aangetroffen op het fietspad op de Salamanderveen, op zo’n 200 meter van zijn geparkeerde auto.
De 25-jarige Belg reed die avond in een blauwe Subaru met Belgisch kenteken en droeg een roodgeblokte sjaal en donkere motorkleding. Heeft u hem die avond in de omgeving gezien? Geef het alstublieft door aan de politie.

202614_spijkenisse_subaru2.jpg
De Subaru van het slachtoffer

Toestand nog kritiek

De man is meerdere keren aan zijn verwondingen geopereerd en heeft enige tijd in coma gelegen. Zijn toestand is nog altijd zeer kritiek. Inmiddels is het slachtoffer uit coma, maar zijn gezondheidstoestand is nog zeer zorgelijk.

In de val gelokt

Hoe het steekincident tot stand is gekomen, is onduidelijk. Mogelijk is het slachtoffer in de val gelokt om hem te kunnen beroven. Uit het onderzoek is tot nu toe nog niet gebleken dat er iets is weggenomen.

202614_spijkenisse_kleding.jpg
Aangetroffen spullen van het slachtoffer

Specifieke getuigen

De politie komt graag in contact met getuigen, onder wie enkelen in het bijzonder. Die avond op de Salamanderveen aaide een voorbijganger rond 23.45 uur een hond. Het zou gaan om een man tussen 20 en 25 jaar oud. Zijn donkere haar had hij naar de zijkant gekamd en hij droeg een donkere, gladde, middellange jas.

Daarnaast passeerde er rond 23.30 en tegen middernacht een groepje van drie fietsers. Zij staan op de bewakingsbeelden hierboven. Mogelijk hebben deze fietsers iets gezien of gehoord dat het onderzoek verder kan helpen. Was u dit of weet u wie daar fietsten? Neem alstublieft contact op.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Salamanderveen

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER