Beroving bejaarde vrouw (78) aan de Berkenstraat

  • Leeuwarden
  • Update 

Met een laffe smoes wordt zij hardhandig van haar handtas beroofd.

Update

15 tips, gelukkig geen nieuwe slachtoffers, maar uw hulp blijft nodig om de zaak op te lossen.

Op vrijdagmiddag 3 oktober 2014 komt een vrouw (78) met haar rollator aan bij haar portiekflat aan de Berkenstraat in Leeuwarden. Ze heeft net boodschappen gedaan bij winkelcentrum De Centrale. Zodra ze haar portiekdeur opent, ziet ze een man uit een zwarte Fiat Seicento stappen. Hij zegt van de woningstichting te zijn en haar kelder te willen controleren. Daar berooft hij haar echter hardhandig van haar tas.

tcm17332112_large.jpg
Vlucht

De dader rijdt weg richting de Larixstraat.

  • Wie heeft de dader op zijn vlucht gezien?
tcm17332111_large.jpg
Slachtoffer

De man rukte zo hard aan de tas, dat de vrouw voorover viel met haar mond op de betonnen vloer. Haar kunstgebit brak daardoor in tweeën.

tcm17332107_large.jpg
Handtas

De tas van het slachtoffer was een zwarte handtas van het merk Esprit en is nog steeds kwijt.

  • Wie heeft de zwarte Esprit handtas van het slachtoffer ergens gezien of weet wie hem heeft?
tcm17332105_large.jpg
Dader

Het gaat om een blanke man, tussen de 30 en 35 jaar, tussen de 1.65-1.70 m lang met een slank tot normaal postuur en een rond ovaal gezicht. Hij droeg die vrijdagmiddag 3 oktober een T-shirt met strepen, mogelijk zat in het shirt een rode kleur verwerkt. Daaronder droeg hij een grijze joggingbroek en hij sprak ABN.

tcm17332106_large.jpg
Fiat

De dader reed vrijwel zeker in een zwarte Fiat Seicento.

  • Wie (her)kent aan de hand van het signalement en mogelijk in combinatie met zijn werkwijze en een zwarte Fiat Seicento de dader?
tcm17332114_large.jpg
Werkwijze

De man sprak Nederlands zonder Fries accent. De politie heeft dan ook de idee dat hij die vrijdagmiddag 3 oktober om wat voor reden dan ook in Leeuwarden was en toevallig de vrouw zag lopen. Mogelijk heeft hij zoiets vaker gedaan en dat hoeft niet perse in Leeuwarden of omgeving te zijn geweest. De politie is dan ook benieuwd of er meer slachtoffers zijn, die mogelijk deze werkwijze herkennen.

  • Wie is er mogelijk ook slachtoffer van deze man geworden?

  • Wie heeft de dader mogelijk op vrijdag 3 oktober ergens in Leeuwarden gezien?
tcm17332113_large.jpg
Volgen

De dader was in elk geval rond 16.00 uur in het oosten van de stad, in de wijk Heechterp-Schieringen en mogelijk dus ook bij het winkelcentrum De Centrale, waar het slachtoffer haar boodschappen deed. Het kan zijn dat hij haar daar al gezien heeft en is gevolgd op weg naar huis.

  • Wie heeft er eventueel gezien dat de dader het slachtoffer vanaf winkelcentrum De Centrale naar haar huis is gevolgd?
tcm17332109_large.jpg
Looproute

De vrouw is achter haar rollator vanaf het winkelcentrum bij de rotonde over de brug langs het Vliet gelopen. Daarna is zij alleen maar rechtdoor over de stoep gelopen langs de Archipelweg, tot aan de volgende rotonde, waar ze rechtsaf de Esdoornstraat is ingegaan. Daar is ze halverwege de Berkenstraat ingelopen.

tcm17332110_large.jpg
Opwachten

Uit bewakingsbeelden kun je vrijwel zeker opmaken dat de dader haar heeft opgewacht. Voordat ze thuis is, reed hij wat rond in haar wijkje.

  • Wie heeft er gezien dat de dader het slachtoffer heeft opgewacht bij haar portiekflat aan de Berkenstraat?

Berkenstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.