Beroving door drie gewapende jongens in park

  • Leiden

Drie jongens van vermoedelijk nog geen twintig jaar oud beroofden op dinsdagavond 29 september een groepje tieners in het Roomburgerpark in Leiden. Ze dreigden daarbij met messen en een vuurwapen.

Vermoedelijk gingen de daders er nadien vandoor in een zwarte Volkswagen Golf, met op de kentekenplaten in het midden de letters ‘PP’ of mogelijk als laatste letters ‘PL’.

Update

Sinds de uitzending zijn er drie tips binnengekomen, bedankt! 

Signalementen

Twee van de daders hadden een mes bij zich. Eén van deze jongens is dun en zo’n 1.85 lang, is 18 à 19 jaar oud en had een zonnebril op met gouden montuur. Deze dader droeg een glimmende, grijze jas van het merk The North Face en zwarte Nike-gympen met een witte swoosh.

202616_leiden_bananas copy.jpg
Logo ‘Black Bananas’

De tweede jongen die met een mes dreigde, wordt rond 17 jaar oud geschat en heeft een donkergetinte huidskleur. Hij is vrij klein – zo’n 1.65 meter – en heeft een breed of beetje bol postuur. Hij droeg een zwarte, glimmende bodywarmer en de zwarte trainingsbroek die hij aanhad, is van het merk Black Bananas.

Dader nummer 3 had een vuurwapen dat hij dreigend doorlaadde. Hij had zwarte kleding aan, met als zichtbare uitzondering een witte capuchon. Zijn zwarte spijkerbroek was lang en wijd. Deze jonge man is vermoedelijk ongeveer 1.80 meter lang.

202616_leiden_regio7.jpg
Roomburgerpark in Leiden

Open container

De beroving vond die dinsdagavond tussen ongeveer 21:15 en 21:30 uur plaats bij een open container in het Roomburgerpark die als hangplek voor jongeren dient.
De vier slachtoffers werden daar plotseling door het gewapende drietal overvallen. Op een moment dat de aandacht van de daders even verslapte, wisten de geschrokken tieners in verschillende richtingen weg te rennen. De daders lieten het er toen gelukkig bij zitten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Heeft u iets van de beroving gezien of zegt de combinatie van de signalementen u mogelijk iets? Laat het de politie weten. Ook als u mogelijke verdachten kunt linken aan een zwarte VW Golf met ‘PP’ in het kenteken, hoort de politie heel graag van u.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Van Vollenhovenkade

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.