Beroving en mishandeling jongen (17) op de Mauritsplaats

  • Rotterdam
  • Update 

Hij probeert behulpzaam te zijn aan jongens die hem de weg vragen

Update

Over hen 3 tips, meer blijven uiteraard welkom.

Op maandag 12 maart wordt een 17-jarige jongen mishandeld en beroofd. Dat gebeurt op de Mauritsplaats in Rotterdam, vlakbij het filiaal van de Pizzahut.

Boodschappen doen

Een scholier van 17 uit Rotterdam heeft zaterdag 12 maart rond 11.30 uur de tram genomen naar het centrum om een paar boodschappen te doen. Op datzelfde moment zijn ook drie mannen in de binnenstad. Ze lopen over het Binnenwegplein, richting de Coolsingel.

krt4.jpg
De weg vragen

Op de hoek van het Binnenwegplein met de Coolsingel komen de jongens elkaar tegen en vraagt een van de drie jongens aan de 17-jarige jongen de weg naar de coffeeshop. Omdat de 17-jarige jongen toevallig ook die kant op gaat stelt hij voor dat ze wel met hem kunnen meelopen. 

Route

De vier lopen over de Jan Evertsenstraat en slaan rechtsaf het parkje in. Vervolgens lopen ze over de Karel Doormanstraat in de richting van het Schouwburgplein. Ze lopen langs de Pathé-bioscoop richting de Pizzahut. Het drietal vraagt de 17-jarige jongen mee in een rustig zijstraatje, de Mauritsplaats, om hem daar iets te laten zien.

batmanhoesje.jpg
Mishandeling en beroving

Daar krijgt de 17-jarige jongen argwaan als een van de jongens een doorzichtig zakje met wit poeder uit zijn jaszak haalt . Hij smeert de poeder op zijn tanden en duwt vervolgens de jongen tegen de muur. Hij wordt geslagen tegen zijn bovenlichaam en krijgt trappen tegen zijn been, waardoor hij op de grond valt. Eén van de daders voelt in de jaszak van de jongen en pakt er zijn telefoons uit. De ander rukt het petje van zijn hoofd. De drie mannen rennen daarna weg in de richting van de Kruislaan. 

daderscu.jpg
Daders

De drie jongens hebben een donkere huidskleur. Ze spraken een soort straattaal met een licht Surinaams accent. Opvallend is dat één van de mannen duidelijk een te grote jas draagt. En één van de drie had een zakje wit poeder bij zich dat hij op zijn tanden smeerde, mogelijk was dat cocaïne. 

pizzahut.jpg
Plaats delict

De Mauritsplaats is een zijstraatje van het Schouwburgplein waar de bekende Pathé-bioscoop zit. Ze zijn voor het publiek op het Schouwburgplein goed te zien geweest, met name vanaf de kant van de bioscoop. Na de roof zijn de drie weggerend in de richting van de West-Kruiskade.

  • Wie was getuige van deze beroving en mishandeling op die zaterdag 12 maart?

  • Wie heeft iets gezien van de daders?

  • Wie (her)kent de drie mannen of heeft u een vermoeden wij zij zijn?  
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Mauritsplaats

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.