Bestuurder grijze BMW veroorzaakt ernstig ongeval

  • Best

Naar aanleiding van een verkeersongeval op de snelweg A2 bij Eindhoven, dicht bij de afrit Best, zoekt de politie een automobilist die er mede voor verantwoordelijk was. Het gedrag van deze bestuurder van een grijze BMW 3-serie leidde er vermoedelijk toe dat een motorrijder zwaargewond raakte.

De betreffende bestuurder zou op de linkerbaan vol op de rem hebben getrapt om een andere automobilist te dwarsbomen. Het slachtoffer die vrijdagochtend 12 mei 2023 behoorde bij een groep motorrijders die erachter reed.

232286_best_tr04.jpg
Onderzoek aan de motorfiets en de blauwe BMW

Gedwongen remmen

Het ging om een verkeersruzie tussen de bestuurders van een blauwe en een grijze BMW. De grijze BMW was eerst aan het bumperkleven en ging even later hinderlijk vlak vóór de blauwe auto rijden. Toen de grijze BMW ineens hevig remde, moest de bestuurder erachter ook flink in de remmen.
Op dat moment kwam het slachtoffer aanrijden. Hij kon niet op tijd voldoende uitwijken en botste hard op de blauwe BMW. De man liep gecompliceerde breuken in bovenbeen en heup op. Hij is voorlopig veroordeeld tot een rolstoel en moet nog zeker een jaar revalideren.

232286_best_SG_BMW2.jpg
Soortgelijke BMW met velgen type ‘160’

Schade aan grijze BMW

De automobilist die de politie verantwoordelijk houdt, ging ervandoor. Hij reed in een grijze BMW uit de 3-serie van vermoedelijk het type E90. Sommige getuigen houden het op donkergrijs, maar het kan een wat lichtere kleur grijs zijn geweest dan op de voorbeeldfoto hierboven.
Hopelijk zag iemand de auto en/of de bestuurder die 12e mei rond 08.30 uur. De auto zou minstens tien jaar oud zijn en was mogelijk voorzien van opvallende velgen van het type ’160’. De wagen zou aan de dorpel en langs de gehele rechterkant schade hebben. Ook ging de klep van de tankdop mogelijk niet meer goed dicht en de richtingaanwijzer rechtsvoor zou ontbreken. Er zaten Nederlandse kentekenplaten op de grijze BMW.

232286_best_mn_.jpg
A2 nabij Best, vrijdagochtend 12 mei 2023
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact met de politie

Wie weet of vermoedt meer over de grijze BMW 3 E90 en/of de persoon die er vrijdagochtend 12 mei 2023 in reed?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven