Bewakingsbeelden van schietincident Nieuwe Binnenweg

  • Rotterdam

Op zondagavond 29 september 2019 werd een 26-jarige Rotterdammer beschoten voor café Roffa aan de Nieuwe Binnenweg. Een 19-jarige man die in een geparkeerde auto zat, werd daarbij óók geraakt. De schutter reed die avond in een zwarte Volkswagen Golf.

Op beelden is te zien hoe die Golf rond 21.15 uur vanuit de Claes de Vrieselaan afslaat naar de Nieuwe Binnenweg. Net na de kruising op de ’s Gravendijkwal stopt de auto abrupt en keert vervolgens om. Kort daarna is te horen dat de schutter zijn wapen afvuurt.

Update

Er kwam één tip binnen na de uitzending van 22 oktober. Meer informatie blijft welkom.

Vluchtroute

De Golf rijdt daarna hard weg via de Duivenvoordestraat, in de richting van het Henegouwerplein. Daar, vlak naast een sportveld, werd de auto vier uur later brandend ontdekt.

Mogelijke getuige

Op beelden, gefilmd op de Graaf Florisstraat, is een auto te zien waar mogelijk iemand uitstapt. Die persoon is mogelijk een belangrijke getuige zijn, omdat hij of zij goed zicht kan hebben gehad op de plek waar de Golf in brand werd gestoken.
Was u dit of weet u wie deze persoon kan zijn, laat het de politie weten.

Aanhouding

De politie heeft aanwijzingen dat de aanleiding voor het schietincident waarschijnlijk een conflict binnen het criminele milieu is. Er zit inmiddels één verdachte vast omdat hij een vuurwapen bij zich had, maar de schutter is nog niet aangehouden.

Beloning voor tip vuurwapen

De politie in Rotterdam controleert intensief op wapenbezit. Op een tip die leidt tot de vondst van een vuurwapen, volgt een beloning van 750 euro.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Heeft u iets gezien van het schietincident of heeft u de Volkswagen Golf zien rijden? Ieder detail kan van groot belang zijn. Geef uw informatie direct door aan het rechercheteam.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Nieuwe Binnenweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.