Bezoekers veilinghuis leggen overvallers vast op beeld

  • Den Bosch

Dankzij dappere bezoekers van het veilinghuis in Den Bosch heeft de politie sporen naar twee gewelddadige overvallers. Het tweetal sloeg toe op 15 november 2020 en wist er met een heel kostbare buit vandoor te gaan.

Update

De binnengekomen tips gingen met name over de scooter, dank daarvoor! Weet u meer over de daders, geef dat alstublieft door.

Het veilinghuis Korst van der Hoeff aan de Hekellaan hield die zondagmiddag een kijkdag voor geïnteresseerde kopers. Er lagen met name kostbare en unieke sieraden uitgestald.

175 unieke sieraden

Rond 14.30 uur vielen twee overvallers plotseling het pand binnen. Eén van hen sloeg de vitrines stuk terwijl zijn handlanger de bezoekers bedreigde met een pistool. Ze wisten uiteindelijk zo’n 175 sieraden buit te maken, met een totale waarde van ongeveer 60.000 euro.
Mogelijk zijn deze sieraden ergens te koop aangeboden of is het iemand opgevallen dat personen in zijn/haar omgeving plotseling over veel geld beschikten.

Bezoeker maakt foto’s

Een bezoeker van het veilinghuis wist ongemerkt meerdere foto’s van de daders te maken. Daarop is één van hen duidelijk te zien. Hij heeft een lichte huidskleur en verzorgde wenkbrauwen en droeg een blauwe jas met logo.
Zijn handlanger is moeilijker te zien, maar getuigen dachten aan het accent te horen dat beide mannen uit de omgeving van Den Bosch kwamen.

Vlucht gefilmd

Ook hun vlucht is door een bezoeker nog snel op beeld vastgelegd. Het tweetal scheurde weg op een grijze scooter van een vooralsnog onbekend merk. 

Gevallen met scooter

Ook op het Hinthamereinde is het tweetal gefilmd. Vanaf de Hekellaan reden ze richting de Oostwal. Daar gingen ze onderuit. Mogelijk is de scooter daarbij beschadigd geraakt.

Inbraak

Twee dagen eerder, op 13 november, werd bij het veilinghuis ingebroken. Er zijn deuren en ramen ingeslagen, maar er is toen niets van waarde meegenomen. De politie sluit niet uit dat het dezelfde daders zijn geweest.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Hekellaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER